Tarihinin önemli bir yere sahip olduğunu bildiğimiz Taurus serisi, yeni nesil ile güncellendi. Seriye katılan yeni model, 2023 Ford Taurus adıyla tanıtıldı. Bu model için satışların ise Orta Doğu’da yapılacağı açıklandı.

Yani ABD ya da Avrupa için düşünülen bir model değil gibi gözüküyor. Ülkemizde satılacak bir model olur mu onu bilemiyoruz. Zira yakın zamanda markanın Mondeo modelleri için üretimi durdurma kararı açıklanmıştı. Muhtemelen bu yeni sedan Mondeo serisinin yerini alacak. Bu nedenle belki ülkemizde de satılma ihtimali olabilir.

2023 Ford Taurus Özellikleri ve Tasarım Detayları

Araca baktığımız zaman ise son nesil Mondeo modeline bir hayli yakın olduğunu görüyoruz. Özellikle karakteristik olan arka kısım yakın bir tasarım sunuyor desek yeridir. Arka kısımda ince LED stop şeridin yanında, kademeli bir şekilde yerleşen stop lambaları da dikkat çekiyor.

Sert bir görüntünün sunulduğu arka kısmın dışında ön kısımda ise oval çerçevelerin yer aldığı geniş bir ızgara kullanılmış.

LED farlar direkt olarak dikkat çekiyor ve araç önden çok sert bir sedan gibi gözüküyor. 2023 Ford Taurus modelini farklı kılan tasarım detayları da ön kısımda kullanılmış desek yanlış olmaz.

Aracın iç bölümüne geçtiğimiz zaman ise çok sade bir tasarımın kullanıldığını görüyoruz. 8 inçlik gösterge ekranı ve 13.2 inçlik multimedya ekranı tek panel üzerinde yerleşmiş durumda.

Tek bir ekran üzerinde yerleştirilen bu kurulum, yenilenmiş olan 3 bölgeli direksiyon ile desteklenmiş durumda. İç kısım çok sade ve bir o kadar şık durmuş.

2023 Ford Taurus için açıklanan teknik özelliklere gelince, teknik özelliklerin sınırlı olduğunu anlıyoruz. Araç 2.0 litrelik Ecobost bir motorla gelecek. Motorun beygir gücü ve tork değerini henüz bilmiyoruz ama motorun 8 vitesli otomatik şanzıman ile geleceğini biliyoruz.

Yeni Taurus için ekstra olarak açıklanan bir özellik yok. Orta Doğu için satışların çok yakında başlaması bekleniyor. Kalan detaylar da kısa süre içerisinde duyurulacaktır.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version