Türkiye’de üretilecek olması nedeniyle büyük önem arz eden 2023 Ford Tourneo Custom serisi için beklenen tanıtım yapıldı. Hem elektrikli versiyonu hem de içten yanmalı versiyonları olacak olan yeni Tourneo modeli, tasarımsal açıdan da yeni bir yüz sunuyor.

Başta tasarım konusunda, sonrasında teknik özellikler konusunda söyleyeceklerimiz var. Hemen aracın detaylarına geçelim.

2023 Ford Tourneo Custom Özellikleri ve Tasarımı

Yeni Tourneo, bir açıdan yeni Transit modeline benziyor. Ön kısımda kısa bir burun bölümü ve bir hayli geniş ızgara alanı var. Matrix LED farların dikkat çektiği ince far görüntüsü yanında, daha keskin hatlarla belirlenmiş olan havalandırma ızgaralarını da görüyoruz.

Tava rayı, ek koruma bölümleri gibi ekstra aksesuarlara da izin veren 2023 Ford Tourneo Custom, 9 kişiye kadar koltuk imkanı sunmakta.

Zaten aracın iç mekan tasarımında da tamamen yenilikçi bir yapı görüyoruz. SYNC 4 teknolojisini destekleyen multimedya ekranı 13 inç gibi oldukça geniş bir boyutta. Bu ekranı takip eden yine dijital bir de gösterge alanı bulunuyor.

2023 Ford Tourneo Custom Teknik Özellikleri

Aracın tamamen elektrikli versiyonu olduğu gibi PHEV versiyonu ve dizel modelleri de var. Dizel versiyonda 4X4 seçenekli olarak, 136 beygir, 170 beygir ve 150 beygir güç sunan farklı versiyonlar var. İsteyen sürücüler için 8 ileri otomatik isteyen sürücüler için ise 6 ileri manuel vites seçeneği söz konusu.

Aracın tamamen elektrikli olan versiyonunda 214 beygirlik bir elektrikli motor yer alıyor. 415 Nm tork sunan elektrikli model, 370 km seviyesinde menzil değeri karşımıza çıkıyor. Ayrıca 120 kW DC şarj desteği olduğunu da ekleyelim.

Son olarak PHEV versiyonuna da bakmak gerekecek. PHEV versiyonda 2.5 litrelik Atkison benzinli motor ve bir de elektrikli motor görüyoruz. PHEV, saf elektrikli olarak sürüş imkanı sunmakta.

2023 Ford Tourneo Custom için şimdilik detaylar bu şekilde. Ülkemizde üretilmesi, seriyi tercih edenler için de önemli avantajlar sağlayacak. Özellikle fiyat konusunda bir avantaj sağlanabilir. Tabii ki şimdilik fiyatları da bilemiyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version