SUV modelleri için bir yeni seri duyuran Honda, şimdi de en sevilen modellerinden biri olan CR-V serisini yenilemeye hazırlanıyor. 2023 Honda CR-V adıyla gelmesi beklenen yeni serinin görselleri de ortaya çıktı.

Aslında başlıkta sızdı dedik ama serinin görselleri Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojisi Bakanlığı sitesinde ortaya çıktı. Çin’de araçların tanıtımından hemen önce buradan bir onay aldığını ve görsellerinin de yayınlandığını biliyoruz.

Yani gelen görseller büyük ölçüde tasarımın böyle olacağını doğruluyor desek yeridir. Peki nasıl bir tasarımdan söz ediyoruz?

2023 Honda CR-V Tasarımı Nasıl Olacak?

Aracın tasarımında çok büyük değişiklikler yapılması yerine, mevcut tasarım üzerinden oynamalar yapılmış desek daha doğru olur.

Bir kere serinin burun kısmı biraz daha dışa doğru çıkık yapılmış durumda. Son nesil Civic modellerinde olduğu gibi bir tasarımın benimseneceği de buradan anlaşılıyor desek yeridir.

Ön kısımda yer alan ızgara alanında da bir yenileme durumunun söz konusu olacağını ekleyelim. İnce farlardan ızgara alanına kadar uzanan tasarım yapısında geniş ızgara gözlerini görüyoruz.

Ön kısımda yapılan bu değişiklikler bir yana, aracın arka kısmı büyük ölçüde eski seriyle aynı kalmış diyebiliriz. Stop lambaları kısmında bir değişiklik yapılmış ve stop lambaları daha da ince bir hale gelmiş ama bu genel yerleşimi değiştirecek bir tasarım düzenlemesi olmamış.

4703 mm gibi bir uzunluk değeri olacağı ve 1866 mm genişliğinde olacağı söylenen aracın iki ayrı versiyonu olacağını da ekleyelim. Serinin 4WD ve bir de standart versiyonu olması bekleniyor. Ayrıca 5 koltuklu ve 7 koltuklu olmak üzere koltuk sayılarına göre de farklı seçeneklerin sunulacağı iddiası var.

Teknik detaylar tanıtımla beraber kesinlik kazanacaktır. Artık tanıtım ne zaman yapılır onu bilemiyoruz ama Çin versiyonu ile Avrupa versiyonunun en azından tasarım açısından aynı olacağını değerlendiriyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version