Honda, bu ay elektrikli araç konusunda çok önemli adımlar attı. Marka Civic serisi için hibrit modellerinin duyurularını yaptı. Civic sedan ve HB modelleri de böylece hibrit ailesine katılmış oldu. Bunlar dışında tamamen elektrikli olacak olan otomobiller için de adım atıldı. 2023 Honda e:Ny1 prototip modellinin tanıtımı yapıldı.

Tamamen elektrikli bir SUV olarak geleceği söylenen yeni araç için tasarımın nasıl olacağı da az çok gözükmüş durumda. Tabii ki model prototip serisine bağlı kalır ve böyle bir tasarımı mı sunar bilmiyoruz.

2023 Honda e:Ny1 için Bilinenler Neler?

Aracın tasarımına bakıldığı zaman, tamamen elektrikli olarak gelecek olan bu modelin HR-V yapısında bir araç olacağını anlıyoruz. Zaten dediğim gibi bir SUV araçtan söz etmekteyiz. Hatlar olarak da HR-V araçlarını yansıtacağını anladığımız modelin, tamamen elektrikli olacağı söylendi ama motor konusunda şu an için bilgiler yok.

Civic hibrit modellerinden ortaya çıkacak olursak marka, elektrikli motorlarda da hibrit motorlarda da gücün düşmesini istemiyor. Elektrikli araçlar için bir dönüşüm olsa da Honda’nın araçlarında öne çıkan performanslı yapının bozulmadığını göreceğiz.

Aracın görselleri dışında teknik özelliklerinin ne zaman açıklanacağı söylenmedi ama bu konuda çok fazla beklemeyeceğiz gibi duruyor. Zira Honda elektrikli araç dönüşüm sürecini hızlandırmış durumda.

Avrupa pazarında satışa çıkması, hatta ilk hedef pazarın Avrupa pazarı olmasının beklendiği aracın, seri üretim versiyonunun ise 2023 yılından sonra ortaya çıkması bekleniyor.

Seri üretim versiyonunun tanıtımı gelene kadar bu süreçte paylaşılan detayları aktarmaya devam edeceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version