2023 Hyundai Kona, geçtiğimiz ay duyurulmuş ve biz de sitemizde bu habere yer vermiştik. Yeni araç için ilk duyuru gelmişti ama teknik veriler de iç mekan görselleri de yayınlanmamıştı. Yani tanıtım çok sınırlı olarak kalmıştı.

Hyundai ise araç için çok fazla beklemedi. Yakın zamanda yeni model için satışlara da başlamaya hazırlanan marka, hem iç mekan görsellerini yayınladı hem de aracın detaylarını paylaştı.

2023 Hyundai Kona İç Mekan Tasarımı Nasıl?

Şunu bilmemiz gerekiyor ki Kona, söz konusu modelle beraber 2. nesle geçiş yapmış olacak. Yani içerde ve dışarda önemli değişikliklerin olması gayet normal. Bir makyaj çalışmasından değil de bir nesil değişikliğinden söz ediyoruz.

Bu noktada daha önce aracın dış tasarımını karşılaştırmıştık. Şimdi ise iç tasarımına bakacağız. İç mekana göz attığımız zaman, aracın tam orta kısımda dev bir ekranla geleceğini anlıyoruz.

Kayan kokpit tasarımını kullanacak olan Hyundai, iki adet 12.3 inçlik ekrana yer verecek. Kayan kokpit tasarımı, aracın bir hayli modern bir yüz sunmasını da sağlamış diyebiliriz.

Orta kısımda ekranın hemen altında ise fiziksel butonların yer aldığı kontrol paneli bulunacak. Klima kontrolleri için de burada bir ekran kullanıldığını göreceğiz.

Aşağı doğru indiğimizde giriş portlarının yeri karşımıza çıkacak. Vites kolu için ise direksiyonun hemen arkası tercih edilmiş desek yeridir. Bu arada direksiyonun da tasarım olarak yenilendiğini söyleyebiliriz.

Aracın iç mekanında dikkat çeken son detay ise yeni ambiyans aydınlatması ve yeni döşemeler olacak. Daha moderne ve dijital tasarıma daha yatkın bir iç mekanla karşı karşıya kalmış olacağız.

2023 Hyundai Kona Motor Özellikleri Neler Olacak?

Tüm özellikler netlik kazanmadı. Buna karşın motor konusunda da ortaya çıkan yeni detaylar. Buna göre araç kendi ülkesinde 2.0 litrelik atmosferik motoru ile gelecek. 147 beygirlik güce sahip olan motor, 180 Nm tork değeriyle de öne çıkacak.

Bunun dışında 1.6 litrelik bir turbo motor seçeneği de olacak. Bu motorda da 195 beygirlik güç ile 265 beygirlik bir tork göreceğiz. Tabii ki bu değerler Güney Kore için açıklanan değerler.

Küresel lansman sonrasında tüm teknik özellikleri de öğreneceğiz. 2023 Hyundai Kona farklı bir motor daha sunacak mı ortaya çıkacak. Küresel lansmanın da Mart ayı içerisinde yapılması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version