Temeli Great Wall Motors’a dayanan ve sağlam SUV modelleriyle bilinen Tank, popüler SUV serisi için yeni modelini hazırladı. Tank 700 adıyla gelen yeni model, ailesinin diğer üyelerinde olduğu gibi bir hayli sağlam kasasıyla dikkat çekiyor.

Daha önce Tank 300 ve 500 modellerini de görmüştük ama bu seri, ailenin şu ana kadar en iyi modeli olarak öne çıkacak. Hem teknik açıdan hem de boyutlar açısından.

Tank 700 Neler Sunacak?

Daha önce aracın konsept versiyonunun duyurulduğunu da görmüştük. Görünen o ki seri konsept versiyona çok benzer bir şekilde hazırlanmış durumda. Tabii ki seri üretim versiyonunda da bazı değişimler yapılmış.

Bir kere aracın daha yuvarlak hatlara sahip tamponu olduğunu ve farlarının biraz daha küçük olduğunu görüyoruz. Aynı durum stop lambaları için de geçerli tutulmuş durumda.

Aracın boyutlarından da söz edelim. Çin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine göre yeni araç 5.090 mm gibi iddialı bir uzunluk değerine sahip olacak. Aks mesafesi ise bu boyutlara karşın biraz daha uzun. 2.061mm aks mesafesinden söz ediliyor. Aslında Tank 500 ile karşılaştırıldığı zaman aracın genel uzunluğunun sadece 20 mm kadar arttığını görüyoruz.

Fakat aks mesafesi 150 mm kadar artmış durumda. Bu da demek oluyor ki seri, daha geniş bir iç mekan sunacak.   

Henüz motor verileri konusunda bir açıklama yapılmayan Tank 700 için motor konusunda da beklentiler var. Buna göre araçta 3.0 litrelik V6 motorun kullanılmaya devam etmesi bekleniyor. 349 beygirlik motor için bir de hibrit versiyon sunulacağı düşünülmekte.

Hibrit versiyonda ise 510 beygire kadar güç sunulması beklentisi var. Tabii ki tüm motor seçenekleri için daha detaylı bir tanıtım beklemek lazım.

Araç için geri kalan teknik detayların da Nisan ayında düzenlenecek Şanghay Otomobil Fuarı kapsamında duyurulmasının beklendiğini belirtelim.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version