Bir zamanlar Güney Kore’nin en iddialı otomobil firmalarından biriyken, 2021 yılında batma noktasına gelen SsangYong, radikal kararlarla gündeme gelmeye devam ediyor.

Aslında otomobil devi için ilk radikal karar, 2022 yılında alında. Batma noktasına gelen marka, KG Group firmasına satıldı ve önemli bir dönüşüm içerisine girdi.

Hem teknik anlamda hem de tasarım anlamında markanın yeni bir dönüşüm içerisinde olduğu biliniyordu. Fakat geçtiğimiz gün ortaya çıkan karar, aslında dönüşümün boyutunun sandığımızdan çok daha fazla olduğunu gösteriyor.

SsangYong Markasının Adı Tamamen Değişecek

Satın alma işleminden sonra konu hakkında yeni bir açıklama yapan KG Group, bundan böyle markanın SsangYong adıyla anılmayacağını duyurdu. Yeni bir imaj çalışması yaptıklarını ve eski ismin pek de iyi olmayan imajını değiştirmek istediklerini belirten firma, bundan sonra araçları KG markası adı altında toplayacak.

Markanın bundan sonraki adı KG olurken, bu yeni kimlik markanın otomobil üreticiliğine herhangi bir olumsuz etki göstermeyecek. Üretim aşamasında ve operasyonlarda bir fark olmayacağı ve araç üretimlerine normal bir şekilde devam edileceği söylendi.

Marka değişikliği ile beraber satış stratejisinde de ek bir değişim olur mu bunu bilemiyoruz. Bundan sonra KG Mobility markasıyla, yeni bir ekosistemde göreceğimiz markanın araç vizyonlarında da değişimi göstermesini bekliyoruz.

Malum son dönemde markanın araç satışları çok iyi gitmiyordu. Zaten bu nedenle batmanın eşiğine geldiler. Yeni marka konsepti ve anlayışıyla beraber daha yenilikçi araçların hazırlanacağını düşünüyoruz.

Dijital dönüşüm dönemini yansıtan yeni modellerle tanışmayı bekliyoruz. Bundan sonraki süreçte yeni isim ve yeni marka anlayışıyla beraber tanıtılacak ilk aracın hangi olacağı da merak edilmekte. Ayrıca markanın yeniden Avrupa’ya açılması durumu olacak mı olmayacak mı bu da önemli.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version