Her ne kadar artık tamamen elektrikli otomobil modelleri yaygınlaşıyor olsa da menzil değerleri düşünüldüğü zaman hibrit modeller hala popüler. Özellikle yeni nesil hibrit sistemleri, verimliliği ön plana koyarak güzel alternatifler sunuyor. Toyota, bu konuda büyük yatırımlar yapan markalar arasında yer alıyor. Marka şu sıralar 5. nesil hibrit motoru için çalışmaları hızlandırdı.  

Geçtiğimiz gün gelen habere göre yeni hibrit motor, yakın zamanda Avrupa’da üretime girmeye başlayacak. Tabii ki yeni nesil hibrit sistemin hangi araçta kullanılacağı ve ne zaman kullanılacağı kimi konular da merak edilir oldu. O zaman nasıl bir motordan söz ettiğimize ve nerede üretileceği gibi detaylara bakalım.

Toyota 5. Nesil Hibrit Motoru Özellikleri

Yeni nesil hibrit motor biraz daha kompakt bir yapıda olacak. Alandan da kazanç sağlayacak olan yeni nesil motorda, daha yüksek güç ve saf elektrikle daha uzun süre sürüş imkanı elde edeceğiz.

Yeni motorun hacmi 1.8 litre civarlarında olacak. Elektrikli motoru biraz daha öne çıkaracak seri, CO2 emisyonunu da düşürmede etkili olacak. Toplamda 2 ayrı elektrikli motor kullanılacak. Bir motor jeneratör görevini üstlenirken, bir motor ise doğrudan tekerlere güç verecek elektrikli olarak gelecek.

Motorun genel olarak sunacağı güç değerinin de 140 beygir olacağını belirtelim. Anlayacağınız güç konusunda da daha iddialı bir motor ile karşı karşıyayız.

Zaten bu değerlerle beraber hızlanma süreleri de değişecek. 100 km hızlanma süresinin 9.2 saniye seviyesine kadar inmesi söz konusu. Tabii ki burada araçların da önemi büyük.

Yeni Motor Hangi Araçlarda Kullanılacak?

Toyota 5. nesil hibrit motoru, ilk olarak 2023 Toyota Corolla modellerinde kullanılacak. Mart ayında ülkemizde de satışa sunulmasını beklediğimiz yeni nesil Corolla, böylece önemli bir güç kazanmış olacak.

Polonya ve İngiltere merkezli fabrikalarda üretilecek olan yeni motorun, aracın fiyatını ne kadar değiştireceği ise belli değil. Henüz yeni nesil için fiyatlar açıklanmış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version