Hyundai Kona, ülkemizde de satış rakamları yüksek seyreden araçlar arasında yer alıyor. İlk kez 2017 yılında tanıştığımız araç, geçtiğimiz günlerde yeni nesli ile öne çıktı. 2023 Hyundai Kona modeli ilk kez gösterildi.

Yeni Kona modeli, tasarım dili konusunda daha iddialı bir araç olarak karşımıza çıkıyor. Aracın tasarımı üzerinden konuşacağız çünkü henüz teknik veriler konusunda bilgiler verilmedi. Muhtemelen yakın zamanda teknik veriler için de ek açıklamalar yapılır.

2023 Hyundai Kona Tasarımı Nasıl Değişti?

Hyundai, EV modellerinde yeni dönem tasarım diline geçiş yaptı. Araçlar dijital dönemin tasarım yapısına daha uyumlu bir şekilde geliyor. 2023 Hyundai Kona, tamamen EV modeli olmasa da yine benzer bir tasarım dilinin kullanıldığı anlaşılıyor.

Yani artık içten yanmalı motorlarda da dijital dönemi vurgulayan bir tasarım dili göreceğiz. Bu konuda birçok detay göze çarpıyor. Staria serisinde de kullanılan tasarım dilini yansıtan aracın ön kısmında incecik LED farları görüyoruz. Bu LED çizginin hemen üzerinde Hyundai logosu dikkat çekiyor.

Farlar ise havalandırma delikleri olarak gözüken kısımda bizi karşılıyor. Far kısmının dışında farklı versiyonlarda farklı bir tampon tasarımı göreceğiz. Standart modelde geniş bir havalandırma alanı ve yan kısımda gri tonlarda girişler göreceğiz. Electric ve N Line versiyonunda ise bambaşka bir ön yüz olacak.

Arka kısımda ise yine incecik bir stop LED çizgisi karşımıza çıkıyor. Işıklandırma takımları yenilenen aracın boyutlarında da değişim var.

4.355 mm uzunluk ile gelen 2023 Hyundai Kona, biraz daha uzamış. Haliyle artık daha geniş bir iç hacim sunacak. Aracın uzaması, aks mesafesinin de uzaması demek. 60 mm kadar da aks mesafesi uzamış durumda.

İç Tasarımda da Güncelleme Var

2023 Hyundai Kona için değişen dış tasarımı, yeni iç tasarım destekliyor. Araç burada da dijital dönemi vurgulayacak adımlar atmış durumda. Hem sürücü kısmında hem de orta kısımda 12.3 inçlik iki ekran var. Ekranlar bir bütün olarak uzanıyor ve kayar konsol tasarımını destekliyor.

Tabii ki burada da teknoloji odaklı bir tasarım dili var. Ama yine de fiziksel tuşların unutulmadığını da ekleyelim. Multimedya ekranının altında yer alan fiziksel tuşlar, rahat bir kontrol sunacak.

Şimdilik teknik detayları konusunda bilgi alamadığımız 2023 Hyundai Kona, ülkemizde de satılacak modellerden biri olacak. Tabii ki şimdi hem fiyatları hem de teknik özellikleri merakla bekliyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version