Birkaç kez kamuflajlı bir şekilde kameralara yansıyan 2023 Mercedes-Benz A-Serisi modelleri sonunda tanıtıldı. Makyajlanmış olan seri, biraz daha modern bir yüzüyle karşımıza çıktı diyebiliriz.

Hem sedan gövde modelinde hem de HB gövde modelinde ufak makyaj çalışmalarının olduğunu gördüğümüz serinin, teknik özellikler açısından da yenilendiğini söylemek gerekiyor. Kendi sınıfında yine üst segment araçlardan biri olacak olan serinin tüm detaylarına bakalım.

2023 Mercedes-Benz A-Serisi ile Neler Değişti?

Hem sedan modelinde hem de hatchback modelinde panjur tasarımında bir değişime gidildiğini görüyoruz. Arka difüzör kısmında yapılan değişiklikler ve LED stoplara geçilmesi, aracın daha modern tasarım yüzünü yansıtmasını sağlamış durumda.

Jant seçenekleri genişleyen ve 4 yeni seçenek ile karşımıza çıkan modellerde, bunun dışında çok büyük bir tasarım değişikliği söz konusu değil.

Sadece dış kısımda değil iç kısımda da çok büyük bir görsel değişim söz konusu değil. 7 inçlik gösterge paneli yerini koruyor ve 10.25 inçlik bir multimedya ekranını görüyoruz.

Direksiyon simidinde de nappa deri kaplama ve yeni bir tasarım yüzü bizi karşılıyor. Bunun dışında yeni bir MBUX sisteminin de olması avantajlar arasında.

2023 Mercedes-Benz A-Serisi serisinin teknik özelliklerine geldiğimiz zaman ise asıl burada bir değişim görüyoruz. Bu kısımda benzinli motorlara ek olarak bir hafif hibrit sistemi sağlamak adına elektrikli motor eklenmiş. Hafif hibrit sistemi sayesinde araçların kalkışta ek bir 10 kW destek alması sağlanıyor ve araçların daha performanslı olduğunu görüyoruz.

Bunun dışında PHEV versiyonları da artık daha güçlü. Şarj edilebilir hibrit modelleri ortalama 7-8 beygir daha yüksek güç sunacak.

7 ve 8 ileri olmak üzere iki ayrı çift kavramalı şanzıman seçeneği sunan araçların, performans değerleri ve verimlilikleri daha iyi olacak.

Daha yüksek performans isteyenlerin ise yenilenen AMG A35 ve AMG A45 S serilerine yönelmesi gerekecek. Bu modellerde A35 tarafında hafif hibrit desteği ve 8 ileri DCT şanzımana geçiş yapıldığını göreceğiz.

Burada 302 beygirlik güç ve 400 Nm tork değerinin olduğunu da göreceğiz. AMG 45 S versiyonu ise çok daha güçlü bir araç olarak karşımıza çıkacak. 416 beygirlik güç ve 500 Nm tork olacak.

Yenilenmiş olan modellerin fiyatlarının ise şu an için belli olmadığını da bir not olarak ekleyelim.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version