Nissan, Serena serisinin gidişatından memnun gibi gözüküyor. Marka dar bir pazarda satış yapıyor olsa da seriyi yenilemeyi ihmal etmiyor. En son 2023 Nissan Serena modeli için duyurunun da yapıldığını gördük.

Belli başlı tasarım değişimleri ile beraber gelen araç, her zaman olduğu gibi kendi sınıfının en iddialı modellerinden biri olma yolunda ilerliyor. Gelin araca yakından bir bakalım ve değerlendirmemizi buna göre yapalım.

2023 Nissan Serena Tasarımı ve Özellikleri

Aracın tasarımında tanıdık dokunuşlar öne çıkıyor. Bir kere yine köşeli bir tasarım yapısı var. Hatta bu seride köşeli tasarımın biraz daha üzerine gidilmiş durumda. Arkadan baktığınız zaman stop lambalarının dikine bir şekilde konumlandırıldığını görüyorsunuz. Yine aynı şekilde arka cam üzerinde de herhangi bir eğim yok. Dik iniyor.

Ön kısımda ise yine V ızgara var. Aslında Nissan V-motion adını verdiği bu tasarım yapısını sürekli kullanıyor ama her seferinde farklı formlar veriyor. Mesela popüler Juke gibi bir modelde doğrudan V şeklinde krom alan görürken, 2023 Nissan Serena serisinde ise yanlardan V şeklinde inen geniş bir ızgara görüyoruz.

Bunun dışında ön kısımda havalandırma deliklerinde de bir yenileme yapılmış. Hatta üst paketleri seçenler için biraz daha farklı bir havalandırma tasarımına da yer verilmiş. Aracın yenilenen tasarım yapısı, ölçülerinde de değişime neden olmuş.

Yeni seride 4765 mm uzunluk var. Aks mesafesi ise 2870 mm olarak kalmış. Buna karşın iç mekanda yolcular için 120mm seviyesine kadar daha iyi bir diz mesafesine de yer verilmiş.

Aracın iç tasarımına geçtiğiniz zaman da Japon ekolünün yansıtıldığını görüyorsunuz. Ön kısımda geniş bir dijital ekran ve yeni nesil direksiyon tasarımı var.

Orta konsol üzerinde ise dev bir multimedya ekranı yer alıyor. Aşağı tam olarak inmeden havalandırma ızgarasının hemen altında ise kontrol butonlarını görüyorsunuz. Yine dışarı doğru çıkık bir yapı var.

2023 Nissan Serena Teknik Özellikleri Neler?

Yeni seri hibrit motor ile öne çıkmakta. 1.4 litre motora bir de elektrikli motorun eşlik ettiği hibrit versiyonda 160 beygirlik güç ve 315 Nm tork değeri var. İçten yanmalı seçeneğinde ise 2.0 motor kullanılıyor. Yine CVT şanzıman ile desteklenen motor, 150 beygirlik güç değerine ve 200 Nm tork değerine sahip.

Nissan’ın popüler teknolojileri ProPilot 2 gibi teknolojileri de destekleyen 2023 Nissan Serena için satışlar da başlamış durumda. Fakat satışlar yine Japonya ile sınırlı kalacak gibi gözüküyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version