Bazı SUV modelleri var ki amaçları maksimum koruma ve maksimum dayanıklılık sunmak. Askeri araçlardan ayrılmayacak bu tip SUV modellerine özel bir model daha eklendi. Daha önce ünlü Hercules 6X6 serisini sunan Rezvani, bu kez 2023 Rezvani Vengeance SUV modelini duyurdu.

Standart SUV modellerine göre çok daha farklı bir SUV olan yeni seri, tabii ki dayanıklı kasasıyla dikkat çekiyor. Koruma özellikleriyle dikkat çeken serinin, motor kısmında da harikalar yarattığını belirtelim ve detaylara doğru geçelim.

2023 Rezvani Vengeance Özellikleri Neler?

Aracın ilk dikkat çeken kısmı askeri düzeyde bazı dayanıklılık ve işlevsellik özellikleri sunuyor olması. Kurşun geçirmez camlar ve gövdeye sahip olan seri bunun dışında duman perdesi ve kör edici ışık özellikleri gibi koruma özelliklerine de sahip.

Biber gazı püskürtme ve askeri şartlara dayanıklı lastikler gibi artıları da olan 2023 Rezvani Vengeance, gövde altı patlama koruması gibi ek korumalarla da donatılabiliyor.

Tabii ki tüm bu özellikler aracın daha ağır olmasına neden oluyor. Haliyle aracın motor kısmında da iddialı bir seçim yapılmış. Üç ayrı motor seçeneğiyle karşımıza çıkan araç,

  • 6.2 litre 420 beygir v8 motor
  • 3.0 litrelik 277 beygirlik Duramax dizel motor
  • 6.2 litre süper şarjlı 682 beygir V8 motor seçeneklerine sahip.

Tüm motorlarda güç ögesinin öne çıktığını görüyoruz ama özellikle son seçenek için sunulan güç değeri dikkat çekici.

Hangi motor seçeneği seçilirse seçilsin, şanzıman kısmında ise 10 ile otomatik özel bir şanzıman var. Tabii ki şanzıman da yine araç yapısına uygun olacak şekilde tasarlanmış durumda.

2023 Rezvani Vengeance tüm bu özellikleriyle beraber satışa sunulacak. Aracın tüm bu özelliklerle başlangıç fiyatının 249 bin dolar civarlarında olduğu da açıklandı. Fiyat kısmında önemli değişiklikler olabilir zira serinin donanım seçenekleri konusunda çok fazla seçenek söz konusu.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version