Sportif bir SW modeli olarak kendisini gösteren Levorg, alanının en iddialı otomobillerden biri olarak öne çıkıyor. Özellikle Japonya’da tutulan aracın, en son 2021 yılında bir nesil güncellemesi aldığını da gördük. Aradan geçen iki sene sonra bu kez seri için bir de özel versiyon tanıtıldı. 2023 Subaru Levorg STI Sport duyuruldu.

Sınırlı sayıda olarak gelecek aracın, özellikle performans konusunda iddialı olacağını söylemek lazım. Hem iç hem de dış tasarımda da bazı değişikliklerin de yapıldığı aracın detaylarına geçelim.

2023 Subaru Levorg STI Sport Özellikleri ve Detayları

Yeni Sport versiyon, tasarım konusunda çok büyük bir fark sunmuyor. Seri spor özeel versiyon için bazı özelleştirmeler alıyor desek yeridir. Belli noktalarda yeni siyah desenlerle daha kaslı duran model, 19 inçlik özel BBS jant ile beraber geliyor. Bu jantlara ek olarak lastik kısmında da yine özel bir seri olan Michelin Pilot Sport 5 lastikleri kullanılmış.

İç kısımda da aracın döşemelerinde ve kaplamalarında bazı özelleştirmeler var. Daha Premium bir hava kazanan seri ile karşı karşıyayız. Sadece 500 adet üretilecek olan bu özel versiyonun 4X4 olarak geleceğini de ekleyelim ve motor özelliklerine geçelim.

2023 Subaru Levorg STI Sport motor kısmında, 2.4 litrelik bir benzinli motor kullanacak. 274 beygirlik güç değerine sahip olan motorun, SW sınıf bir araç için gerçekten iddialı olduğunu söylemek lazım.

Tork kısmında da bu iddia devam ettiriliyor. Tork kısmında da 350 Nm tok değeri göreceğiz. Aracın hem kalkış performansı hem de hızlanma performansı gayet iddialı olacak gibi duruyor.

Sınırlı sayıda üretilecek olan modelin Japonya’da satışa sunulacağını biliyoruz. 45.000 dolar gibi bir fiyatla gelecek olan seri, diğer ülkelerde de satılır mı net değil. Sınırlı sayıda olması, bu ihtimali düşürüyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version