2023 Honda Jazz e:HEV modeli için ilk tanıtım Japonya’da yapılmıştı. Yapılan ilk tanıtımda aracın belli makyaj çalışmalarından geçtiğini ve bazı önemli yenilikleri de getirdiğini gördük. Japonya için yapılan ilk tanıtımın ardından şimdi ise yeni Honda Jazz e:HEV modeli için Avrupa versiyonu duyuruldu.

Bir nevi yeni seri için Avrupa satışları da başladı desek yeridir. Peki Avrupa versiyonunda önemli değişiklikler olacak mı? Gelin şimdi de bunu değerlendirelim.

Yeni Honda Jazz e:HEV, Artık Daha İddialı

Aracın ilk değişimi ön tampon kısmı olarak gözüküyor. Bu kısımda daha büyük hava girişlerine sahip bir tampon kullanılmış durumda. Biraz daha üste doğru çıktığımız zaman burada da yeni petek yapılı ızgarayı görüyoruz.

Daha şık bir görüntüye sahip olan seri, yine yuvarlak hatlarda far takımıyla beraber geliyor. Yenilenen ön tasarımla beraber aracın daha sportif gözüktüğünü söyleyebiliriz.

Bu arada aracın jantlarında da yeni seçenekleri görebileceğimizi ekleyelim. 16 inç jantlar, yine sportif vurguyu öne çıkaracak tasarım yapısını yansıtıyor. Ayrıca jantlarda yeni bir kaplama malzemesi kullanıldığını da ekleyelim.

Aracın iç tasarımına geçtiğimiz zaman da artık burada daha fazla döşeme seçeneğinin sunulduğunu görüyoruz. Özellikle Advance Sport modelinde önemli değişiklikler göreceğiz. Deri döşeme, yeni direksiyon simidi, 7 inçlik dijital gösterge ekranı ve 9 inçlik multimedya ekranı bu değişikliklerden sadece bir kaçı.

Motor Konusunda Neler Var?

Yeni Honda Jazz e:HEV ile beraber biraz daha verimli bir motor görüyoruz. 121 beygirlik toplam güç sunan hibrit motor, 253 Nm tork değerine sahip. Tabii ki bu özelliklerin dışında ek özelleştirmeler de yapılmış.

Mesela Advance Sport modelinde daha iyi bir sürüş deneyimi için süspansiyonlarda farklı ayarlar kullanılmış.

Yeni Honda Jazz e:HEV bu özelliklerle beraber yakın zamanda Avrupa satışlarına başlayacak. Aracın fiyatı şu an belli değil. Ama çok yakında fiyatlar da açıklanacaktır.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version