En çok satan araçlar arasında gösterilen Toyota Corolla yenilendi. Markanın Japonya’da yaptığı tanıtımla beraber 2023 Toyota Corolla serisi ortaya çıkmış oldu. Güzel tasarım değişiklikleri ve yeni bir logo ile gelen seri, çok daha modern çizgilere kavuştu diyebiliriz.

Yeni nesle geçiş yerine bir makyaj çalışmasından çıktığını söyleyebileceğimiz Corolla’nın ne gibi değişiklikler sunduğuna ve özelliklerinin neler olduğuna daha yakından göz atalım.

2023 Toyota Corolla Tasarımı ve Teknik Özellikleri

Tasarım kısmında en büyük değişiklik far gurubunda yapılmış gibi gözüküyor. Ön kısımda çok daha ince farlar kullanılmış. C şeklinde nitelendirebileceğimiz farlarda özellikle gündüz LED aydınlatmalarının öne çıktığı da görülmekte.

Bunun dışında ön kısımda yapılan ikinci büyük değişiklik ise ızgara bölümünde diyebiliriz. Izgara bölümünde daha ince bir yapı kullanılmış ve buraya markanın belirlediği yeni logo eklenmiş.

Mavi çerçeveli logolarla beraber daha şık bir görüntü sunan 2023 Toyota Corolla, arka kısımda da tanıdık bir tasarım dili sunuyor diyebiliriz.

Aracın dış kısmında yapılan bu değişiklikler iç kısımda da karşılık bulmuş. İç kısımda çok büyük bir tasarım değişimi yok ancak ekranlar kısmında yenileme söz konusu.

Dijital gösterge paneli yenilenmiş ve orta kısımda yeni bir multimedya ekranına yer verilmiş. 10.5 inçlik multimedya ekranı, Apple CarPlay desteğiyle beraber çok daha kullanışlı olacak.

Proactive Driving Assist güvenlik paketi gibi yeniliklere de sahip olan serinin motor kısmında ise çok büyük bir değişim yok. Daha verimli hale getirildiği söylendi ama motor kapasitelerinde ve hibrit seçeneklerinde herhangi bir değişim olmadığı gözükmekte.

Aracın ne zaman Türkiye’ye geleceği ve makyajlı versiyonunun satışlarının fiyatlarının ne olacağı kesinlik kazanmadı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version