Çin pazarına epey bir önem  veren Volkswagen, Çin’e özel modeller sunmaya devam ediyor. Markanın özellikler SUV modellerine ilgisinin arttığını görüyoruz. 2023 Volkswagen Tavendor modeli de Alman devinin Çin pazarı için oynadığı son koz oldu.

Dev boyutlarıyla dikkat çeken yeni SUV tanıtıldı ve özellikleriyle şimdiden ilgi odağı oldu. Araç Çin dışına çıkar mı çıkmaz mı bilmiyoruz ama bu özellikler ve tasarımıyla beraber Çin pazarında tutulacak bir model olacağı kesin. Dilerseniz daha fazla uzatmadan yeni model için detaylardan söz edelim.

2023 Volkswagen Tavendor Özellikleri ve Tasarımı

Araç tasarım olarak markanın SUV dilini olduğu gibi yansıtıyor. Ön kısımda ince bir ızgara alanı ve krom detaylar göze çarparken, yine ön tampon kısmında geniş havalandırma delikleri dikkati çekiyor.

Bir fark olarak seri, farları LED ışık çizgileriyle beraber kapılara kadar uzatmış durumda. İlginç bir tasarım detayı olduğunu söylemek lazım. 2980 mm aks mesafesi olan ve bu sayede çok ferah bir iç yaşam alanı da vaat eden 2023 Volkswagen Tavendor, iç tasarımda da modern çizgilere sahip.

Araç tam orta bölümde dev bir ekran barındırıyor. 12 inçlik multimedya ekranı ve 10.2 inçlik dijital gösterge ekranının bir araya gelmesiyle beraber dev tek ekranın ortaya çıktığını görüyoruz.

Havalandırma ızgaraları ve kontrol butonları da hemen bu ekranın alt kısmında konumlandırılmış durumda.

Aracın teknik özelliklerine geçtiğimiz zaman 2023 Volkswagen Tavendor güçlü bir araç diyebiliyoruz. Öyle ki araçta 2.0 litre 4 silindirli TSI motor yer almakta. Turbo motorun yer aldığı seri 183 beygirlik güç değeriyle yüksek performans sunacak orası kesin.

Eğer bu güç bile yetmez derseniz bir seçenek daha var. Aynı motorda 217 beygirlik özel bir versiyon da satışa sunulacak. Her iki versiyonda da 7 ileri DSG şanzıman yer alacak.

Şimdilik Çin’e özel olarak kalacağını düşündüğümüz modelin fiyatı ise 290.000 Yuan olarak açıklandı. Bu da demek oluyor ki 40-50 bin dolar arasında bir araç.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version