Otomobil firmalarının marka logolarını değiştirmelerine alıştık. Yıllar önce kurulan köklü firmaların, yeni döneme uygun olarak marka değiştirmesi de zaten kabul edilebilir bir olay. Hele ki bir de otomobil firmasından söz ediyorsak ve logolar araçlarda da kullanılıyorsa, daha modern tasarımlarla değişim kaçınılmaz. Bu noktada son değişim haberi de Skoda cephesinden geldi. Skoda yeni logosu tanıtıldı.

Markanın logosunda yaptığı değişiklikle beraber dijital dönem için de önemli bir adım atılmış oldu. Hadi gelin şu yeni logoyu bir değerlendirelim.

Skoda Logosu Nasıl Değişti?

Daha minimalist bir logo tasarımını benimseyen marka, 3 boyut yerine 2 boyuta geçiş yapmış oldu.

Birçok markanın son dönemde yaptığı gibi 2 boyutlu, dijital döneme daha uygun bir logo tasarımının benimsendiğini görüyoruz.

Yeni logoda üst bölümde daire şeklinde bir alan içerisinde Skoda’nın kanatlı oku yer alıyor. Simgede çok fazla değişiklik yapılmamış. Sadece ufak tefek çizgisel düzenlemeler dikkat çekiyor.

Bu ikonun hemen altında ise yeni bir yazı stiliyle “Skoda” yazısının yer aldığını görüyoruz. Daha minimalist ve daha modern bir logonun benimsenmiş olduğu kesin.

Yeni logonun çok yakında araçlarda da kullanılmaya başlaması bekleniyor. Ayrıca sadece araçlarda değil, markanın mağazalarında da yine aynı şekilde yeni logo kullanılacak.

Benzer dönüşümleri dediğimiz gibi son dönemde çok sık görmeye başladık. Özellikler marka isimlerinde yeni yazı stillerine geçiliyor ve araçlara da bu yazı stilleri ekleniyor. Dijital çağı vurgulayan bir değişim dönemi söz konusu. Skoda’nın attığı adımda bu noktada sürpriz olmadı.

Yeni logo beğenilir mi beğenilmez mi işte orasını son tüketiciler bilecek. Zaten çok büyük bir değişim olmadığını da söyledik. Yani aslında gözümüzün alıştığı tasarım biraz daha revize edilmiş.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version