Renault’un çok sevilen Megane modelinin RS Trophy versiyonu geçtiğimiz Temmuz ayında ortaya çıkmış, ancak fiyatı ve teknik özellikleri bugüne dek gizemini korumayı başarmıştı. Bugün ise sarı rengiyle görenleri büyüleyen araca ilişkin detaylar netlik kazandı.

Buna göre Megane RS Trophy‘nin altı ileri manuel şanzımana sahip olan baz versiyonu İngiltere’de 31 bin 810 Sterlin, yani yaklaşık 216 bin TL ücret karşılığında satışa sunulacak.

Göz alıcı ddış görünümüyle öne çıkıyor

227 bin TL ücretle satılan en üst pakette ise altı ileri çift kavramalı EDC otomatik şanzıman yer alacak. Megane RS’de opsiyonel olarak sunulan Cup şasesi, Trophy modelinde standart olarak yer alıyor. Keza Torsen marka mekanik sınırlandırılmış arka diferansiyel, yüzde 25 güçlendirilmiş şok emiciler, yüzde 30 oranında kısaltılan yaylar ve yüzde 10 oranında sertlik kazanan anti-roll barlar ise cabası.

19 inçlik çelik alaşımlı jantların kullanıldığı arabanın ön tampon çıtasında yer alan Trophy çıkartması ve aktif egzoz sistemi de göze çarpan özellikler arasında.

Megane RS’den daha güçlü

Renault’un motor sporları biriminin bugüne dek ürettiği en başarılı modellerden biri olarak gösterilen RS Trophy’de Megane RS‘in yeni egzoz sistemine sahip turboşarjlı 1.8 litrelik motorunun geliştirilmiş bir üst versiyonu kullanılıyor. Bu sayede Trophy 296 beygir güç üretebiliyor.

Megane RS’ten 20 beygir daha güçlü olsa da aracın Honda Civic Type R‘dan 20 beygir daha zayıf kaldığı da bir gerçek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version