Bentley amiral gemisi lüks sedan modeli üçüncü nesil Flying Spur ile ilgili çok önemli bir kilometre taşına daha ulaştı. Ağustos ayının son günü Bentley, İngiltere’nin Crewe şehrindeki fabrikasında üretilen 40 bininci Flying Spur modelinin banttan inişini kutladı.

Satışları ABD ve Çin sırtladı

Bilmeyenler için belirtelim: Her bir Flying Spur modelinin üretimi tam 100 saat alıyor ve 250 mühendis, tasarımcı ve usta el işçiliğiyle arabayı ortaya çıkarıyor.

Bu zamana kadar üretilen 40 bin Flying Spur modelinin yaklaşık yarısı ise Bentley’in en meşhur olduğu iki pazardaki müşterilere satılmış: Kuzey Amerika ve Çin. Geri kalan kısmın yüzde 40’ı Avrupa, Asya Pasifik ve Ortadoğu’ya satılmış. Yüzde 10 ise İngiltere’deki yerel müşteriler tarafından satın alınmış.

Bentley Flying Spur modelinin kökeni 1952’de tanıtılan R-Type Continental Coupe’ye dayanıyor. Saatte 160 km hıza çıkabilen 4.9 litrelik 180 beygir gücündeki motorda ev sahipliği yapan bu modelden sonra Bentley’in S1 coupe ve sedan modelleri tanıtılmıştı. Tamamen alüminyumdan imal edilen V8 motordan güç alan yeni nesil S2 Continental modeli ise 1959 yılında dünaynın en hızlı dört kapılı otomobiliydi.

2021 model Bentley Flying Spur modeli yeni spoyler ve marşpiyele ev sahipliği yapıyor. Özgün 3D ahşap panel ve yine 3D dokumalı deri koltuk döşemelerinin bulunduğu araba lüks ve performans deneyimini birleştiriyor. Standart olarak 6.0 litrelik W12 motordan güç alan araba 626 beygir güç üretebiliyor. 0’dan 100 km/s hıza çıkışı ise yalnızca 3.7 saniye sürüyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version