Japon otomobil üreticisi Mitsubishi’nin hafif ticari aracı L200 yaklaşık 40 seneyi aşkın bir süredir hayatımızda. Bu süre zarfında 5 farklı nesli geliştirilen araç yurtdışında Chrysler ve Dodge markalarıyla da satışa sunuldu.

Mevcut L200 modeli ise en son 2014 yılında yetkili satış noktalarındaki yerini almıştı. Bugün geldiğimiz noktada pikap kamyonet segmentinin en dişli oyuncularından L200’ün ciddi bir kabuk değişimine giden 2019 modeli görücüye çıktı.

Baştan aşağıya yenilenmiş

Paylaşılan resmî görsellerden de anlaşılacağı üzere L200’de olan biten sadece tipik bir makyajlamadan ibaret değil. Geçtiğimiz yıllarda gördüğümüz Mitsubishi konseptlerinden aşina olduğumuz keskin hat ve çizgiler birebir araca uyarlanmış. Firmanın Eclipse Cross isimli crossover modelini anımsatan ve “Dinamik Kalkan” adı verilen ön tampon ilk bakışta göze çarpıyor mesela.

Daha iyi bir performans için 5 ileri otomatik vitesin yerine 6 ileri otomatik şanzımana yer verilen araçta daha büyük ön fren disk ve kaliperleri kullanılmış. Sürüş kalitesini arttırmak için arka damperlerin büyütüldüğünü belirtmekte de fayda var.

17 Kasım’da satışa çıkıyor

Tayland‘ın başkenti Bangkok‘da bugün görücüye çıkan 2019 Mitsubishi L200, ilk etapta 17 Kasım’dan itibaren Tayland’da satışa sunulacak. Sonrasındaysa peyderpey dünyanın 150 ayrı ülkesinde aktif olarak müşteriler tarafından satın alınabilecek.

Dış görünümü ve motor seçenekleriyle emsalleri arasından sıyrılması beklenen yeni Mitsubishi L200‘ün Türkiye’ye ne zaman geleceği ve ülkemizde ne kadara satılacağı ise henüz bilinmezliğini koruyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version