Bundan bir sene kadar önce dünyanın önde gelen BMW forumu Bimmerpost‘un itibarı yüksek üyesi “ynguldyn” tarafından paylaşılan mesajda 2020 Toyota Supra‘nın çıkışından önce teknik bazı özellikleri yer almış, Supra’nın resmî tanıtımından sonra bu bilgilerin doğru olduğu görülmüştü.

Şimdilerdeyse aynı kullanıcı bu kez BMW M2 CS, yani M2 Competition modelinin farklı bir versiyonu için çeşitli bilgileri sızdırdı.

445 beygir güç üretebilecek mi?

M2’nin model isminin sonundaki CS, Coupe Sport‘un kısaltması. Manuel / otomatik şanzıman seçeneği ve 445 beygir güçle geleceği öne sürülen arabaya ilişkin cevabı merak edilen çokça soru mevcut.

BMW’nin M4’te kullandığı 405 beygirlik S55 3.0 litrelik çift turbolu motora M2 Competition modelinde yer vereceği, bu motoru ufak modifikasyonlarla daha yüksek beygir üretecek hale getireceği de söylentiler arasında.

Bir diğer iddia ise M2 CS’nin bu kadar güçlü olamayacağı yönünde. Çünkü M2’nin hava kanalları BMW’nin yüksek hızlarda artan motor sıcaklığını soğutmaya yetecek kadar büyük olmayabilir.  Bu sebeple 455 beygirlik güç iddiası şu aşamada biraz havada kalıyor doğrusu.

İki şanzıman seçeneğiyle geliyor

Altı ileri manuel ve yedi ileri çift kavramalı DCT şanzımana ev sahipliği yapacağı konuşulan M2 CS’nin büyük ağabeyleri M3 ve M4 Competition’dan daha yüksek performansa sahip olamayacağına çeşitli otomobil editörleri kesin gözüyle bakıyor.

Öte yandan paketine göre değişmekle birlikte modelin 58 bin dolarla 80 bin dolar arasında değişen bir ücret politikasıyla müşterilerin beğenisine sunulacağı konuşuluyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version