ABD’de düzenlenen 2019 Şikago Otomobil Fuarı‘na üst düzey katılım gösteren Toyota‘nın lüks otomobil markası Lexus, etkinlik kapsamında şık görünümüyle dikkatli bakışları üzerine çeken 2019 Lexus LC 500 Inspiration Series modelini görücüye çıkardı. Araba seri üretime girecek, ancak çok sınırlı sayıda, toplam 100 adet üretilecek. Ayrıca model Lexus Inspiration Series kataloguna dahil olan üçüncü araba olacak.

Lexus için bir ilk niteliğinde

Üretim bandından inen ve müşteriye teslim edilmeye hazır hale gelen her bir 2019 LC 500 Inspiration Series modeli alev sarısı renginde olacak.

Bu renk Lexus tarihinde bir ilk olma özelliğine de sahip. Nitekim lüks otomobil üreticisi alev sarısını “Sarının zengin, metalik bir tonu” olarak nitelendiriyor ve göz alıcı güzellikte olduğunu belirtiyor. 21 inç büyüklüğündeki jant ve lastikler de araçtaki yerini alacak.

Araç sahipleri karbon fiberle kaplanmış tavana, sarı renkle hoş bir kontrast oluşturması için seçilmiş alt liplere ev sahipliği yapacak. Kapı kolları ve döşemelerde de yine alev sarısı renk kullanırken, Alcantara derisiyle kaportadaki ton kabin içine taşınacak. Deri işlemelerinde kullanılan ipliğin rengini tahmin edin? Evet, doğru bildiniz, alev sarısı.

10 ileri otomatik şanzımana sahip

Standart olarak kullanılan 5.0 litrelik V8 motor, LC 500’ün 471 beygir güç üretebilmesine imkân tanıyor. Üretilen bu güç ise tekerleklere tek seçenek olarak sunulan 10 ileri otomatik şanzımandan geçerek ulaştırılıyor.

0’dan 100 km/s’ye 4.4 saniyede çıkabilen araç Nisan ayında 106 bin 210 dolar ücretle ABD genelinde satışa sunulacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version