Devel Sixteen Dubai otomobil fuarında sahneye çıktı. Saatte 563 kilometrelik hız yaptığı ifade edilen araç dünyanın en hızlı arabası olmaya aday görünüyor.

Devel Sixteen 1,8 Milyon Dolar!

Dubai Otomobil Fuarındaki stantta tanıtımı yapılan Devel Sixteen 5 bin beygirlik olağan üstü bir güce sahip. Aracın seri üretimi bir ile bir buçuk yıllık zaman diliminde geçmesi bekleniyor. Devel Sixteen’in fiyatıysa 2 bin beygir için 1 milyon 600 bin dolar, 3 bin beygirin ise 1 milyon 800 bin doları bulacağı ifade ediliyor.

Aracın saate 563 kilometrelik hıza ulaştığı öne sürülüyor. İddialar doğru çıkarsa dünyanın en hızlı arabası unvanı Devel Sixteen’in olacak. Aracın üretici ismi ise Dubai merkezli üretim yapan Devel’den başkası değil. Üretici Dubaili olunca ilk tanıtımın Dubai Otomobil Fuarı olması da tabi ki kaçınılmaz oluyor. Devel’in senelerdir üzerinde çalıştığı araç, 12,3 litre, 16 silindir motor özelliklerini üzerinde taşıyor. Süper ötesi motor gücü, ulaştığı hız gibi özellikler hesaba katıldığında ise aracın hiper olarak adlandırılması normal karşılanıyor. Şirket istediği başarıyı elde edebilirse, sektörde çıta ciddi şekilde yükselmiş olacak.

Devel Sixteen’in testleri ise halen devam ediyor. Testlerde 5 bin 7 beygirlik güce ulaşan motoru, çıkardığı sesle bile görenleri büyülemeyi başarıyor. Dünyanın en hızlısı olmaya aday araç farklı tasarımıyla da dikkat çekiyor. İlk göze çarpanlar arasında egzoz tasarımı bulunuyor. Alınan bilgilere gör 3 farklı motor seçeneği üzerinde çalışan şirket 5 bin, 3 bin ve 2 bin beygirlik güç üzerinde yoğun bir mesai harcıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version