Suzuki, isteklere sonunda karşılık verdi. Popüler araçlarından biri olan Jimny modeli için yeni bir versiyon duyurusunu yaptı. Bu versiyon uzun süredir beklediğimiz 5 kapılı Suzuki Jimny versiyonu.

Daha önce çeşitli forumlar ve sosyal medyada da serinin 5 kapılı versiyonu için yoğun bir kullanıcı isteği olduğunu görmüştük. Marka böylece beklentileri de karşılaşmış  oldu. Peki bu yeni versiyonda neler göreceğiz?

5 kapılı Suzuki Jimny Nasıl Özellikler Sunuyor?

Yeni versiyon için en önemli kısım tabii ki ölçüler. 3 kapılı modele göre daha uzun bir araçla karşı karşıyayız. 5 kapılı versiyonda 3985 mm gibi bir uzunluk değeri var.

Aracın uzaması, haliyle aks mesafesinin de artmasını sağlamış durumda. 5 kapılı versiyonda 2590 mm aks mesafesi olduğu açıklandı. Haliyle iç mekanda sunulan alan da genişlemiş oldu. Daha ferah bir yaşam alanıyla karşı karşıya olacağız diyebiliriz.

Aracın uzunluğunun değişmesi dışında genel yükseklik değeri ya da genel genişlik ölçülerinde bir değişim söz konusu değil. Tabii ki bu ölçülerin sabit kalmasının yanında aracın genel tasarımında da çok büyük bir değişim olmadığını belirtelim.

Genel tasarım yapısı aynı kalmış ve renk seçenekleri konusunda da araç aynı dinamikleri yansıtmış olacak. Limon yeşili renk yine lansman rengi olarak karşımıza çıkıyor.

Dış tasarımda kendisini koruyan tasarım, iç tasarımda da karşılık buluyor. İç kısımda da çok büyük bir değişim yok. Sadece boyuta bağlı olarak hacimlerin ve kapasitelerin değiştiğini görüyoruz.

Mesela bagaj hacmi 208 litreye kadar çıkmış. İlk versiyonda sadece 85 litrelik bir bagaj kapasitesinden söz ediliyordu.

5 kapılı Suzuki Jimny için Motor Özellikleri Neler?

Biraz daha ağır olan araçta yine standart bir motor kullanılmış durumda. 1.5 litrelik motor, 105 beygirlik güç değerine sahip. Bu yeni dağ canavarının tork değeri ise 134 Nm tork olarak açıklanmış durumda. 4 çeker versiyonu da bulunan aracın manuel versiyonunun da otomatik versiyonunun da olduğunnu ekleyelim.

Şimdilik 5 kapılı Suzuki Jimny için fiyat bilgisi ise paylaşılmış değil. Muhtemelen 3 kapılı modele göre cuzzi bir artış olacak. Bu versiyonun ülkemizde ne zaman satılacağını da bilemiyoruz. Satışlar ilk etapta Hindistan genelinde başlayacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version