Tüm dünyada yükselen petrol fiyatları sonucu giderek pahalılaşan benzin fiyatlarına Toyota‘nın cevabı 2020 model Prius Prime‘ı hibrid güç ünitesiyle piyasaya sürmek şeklinde oldu. Ülkemizde satılmıyor olsa da ABD’de çok tutulan bu model, yaz aylarından itibaren yetkili satış noktalarındaki yerini almaya hazırlanıyor.

Giriş seviyesi LE paketinin fiyatı 27 bin 600 dolardan başlayacak olan modelin orta paketi olan XLE için 29 bin 500 dolar fiyat biçilmiş. En üst paket olan Limited’in ücreti ise 33 bin 500 dolar olacak.

Teknolojik açıdan en gelişmiş Prius

Toyota’nın yeni tanıttığı bu modele ilişkin açıklaması, aracın isminde yer alan “Prime” ibaresinin yaklaşık 20 yıllık Prius tarihindeki teknolojik olarak en gelişmiş araba olduğuna işaret ettiği yönünde. Gerçekten de 2020 model Prius Prime hem elektrikli, hem de hibrid sürüş modunda kullanılabiliyor.

Bu yeniliğe ek olarak araçta hayata geçirilen en önemli yeniliklerin başında beşinci koltuğun arka sıraya eklenmiş olması geliyor. Normalde Prius‘un arka koltuk bölgesinde sadece 2 kişi oturabiliyordu, üçüncü kişinin oturacağı bölgede kolçaklar yer alıyordu. Şimdi ise arkaya 3 kişi rahatlıkla oturabilecek.

Standart olarak Apple CarPlay, SiriusXM ve Amazon Alexa uyumluluğunun kazandırılmış olması ise cabası.

En verimli hibrid modeli

2020 Prius’un arka koltuk bölgesinde 2 adet 2.1A USB girişi bulunduğu bilgisini paylaşmakta yarar var. Toyota’nın bugüne kadar üretmiş olduğu en verimli hibrid modeli olması da güzel bir diğer detay.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version