Parçalı renkli tasarımla gelen araçlar her zaman dikkat çekmeyi başarıyor. Tasarımsal olarak bu araçlara ilgi daha fazla. Citroen ise çift renkli yapıda araçlara en çok yer veren markalardan biri. İşte markanın bu tip araçlara eklediği yeni bir model var. 2022 Citroen C3, yeni yakışıklı olarak duyuruldu.

Tanıtımı yeni yapılan araç, hem iç hem de dış kısımda kesinlikle dikkat çeker dediğimiz modellerden biri olmaya aday. Peki ama aracı bu kadar öne çıkaran ne? Özellikler için neler biliyoruz?

2022 Citroen C3, Şehrin Yeni Haylazı Olmaya Geliyor

Modern hatchback mottosu üzerine sunulan araç, tam bir SUV değil ama SUV havasını sunuyor desek yeridir.

3.98 metre uzunluğunda olan model, 2.54 metre dingil mesafesiyle de zaten bu iddiasını konuşturuyor.

Şu an satışta olan C3 ile de çok yakın değerlere yer verilen aracın, zaten platform konusunda da PSA PF1 platformunu kullandığını görüyoruz. Yani boyutları zaten çok farklı beklemiyorduk.

Hedef pazar olan Güney Amerika ve Hindistan’ın seçildiği aracın, motor kaputu kısmında da biraz daha yükseltilmiş bir seri olduğunu belirtmek gerekiyor. 7 inç kadar yani 180 mm kadar daha yüksek olan 2022 Citroen C3, yine yan kısımda korumalı alanlar ve biraz daha revize edilmiş olan çamurluklar sunuyor.

Aracın ön kısmına bakarsanız ise tam değişimi göreceksiniz. Logonun da yer aldığı çift şerit ince ızgaranın iki yanına eklenen LED farlar ve bu kısmın altına eklenen geniş farlar, araca daha fazla albeni katmış.

Ya İç Mekanda Nasıl?

2022 Citroen C3 iç mekanda da başarılı bir araç tasarımı sunuyor. Dışarıda yapılan makyaj çalışması içeride de devam etmiş.

Çok farklı hava ızgaralarının kullanıldığı aracın, tam merkezinde bir multimedya ekranı bulunuyor. 10 inçlik ekran teknoloji odaklı her şey var. Android Auro ve Apple CarPlay desteği de mevcut.

Gösterge panelinden yana seçimi yine dijital gösterge paneli olan 2022 Citroen C3, akıllı telefon şarjı için de özel bir alanla geliyor.

Sadece sürücü kısmında değil de arka kısımda da yenilikler sunan seri, 653 mm diz mesafesiyle arka alanda da geniş bir yolcu alanına sahip olmuş.

2022 Citroen C3 için detaylar şimdilik böyle. Henüz motor detayları belli değil. Aracın odak noktası Güney Amerika ve Hindistan dedik. Bu versiyonun Avrupa pazarında da satılması söz konusu olur mu bilemiyoruz. Belki isim değiştirerek gelebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version