Aston Martin, Porsche ve Mercedes AMG gibi güçlü rakiplerine alternatif olarak pazarda konumlandırmayı hedeflediği 580 beygirlik yeni canavarı Radipe AMR’yi görücüye çıkardı. Aslına bakılırsa İngiliz otomobil üreticisi dört kapılı bu coupe modelini daha önceden duyurmuştu, ancak seri üretime girmesi şimdiye nasip oldu. Keza Radipe AMR’nin konsept modeli geçen sene Cenevre Otomobil Fuarı’nın da dikkat çeken araçları arasındaki yerini almıştı.

Köklü değişiklikler var

Konsept tasarımla seri üretim bandına giren model arasında bazı görsel değişiklikler var elbette. Mesela ön tamponda yer alan ızgara normal Rapide modeline kıyasla daha büyük ve agresif gözüküyor. Aracın aerodinamik özellikleri geliştirilmiş ve yüksek hızlara çıkışı bu yolla kolaylaştırılmış.

Arka difüzör, yan ve arka liplerin yanı sıra spoyler gibi parçalarda ise karbon fiber malzemesi tercih edilerek ağırlıktan tasarruf edilmiş. Modelin tavanında da aynı malzeme tercihi söz konusu.

Motoruyla öne çıkıyor

Gelelim kaputun altına. Rapide’nin hızlanmasını güçlendiren ve 580 beygirlik güce ulaşmasını sağlayan V12 motor 6.0 litrelik. Büyütülen manifoldlar, iyileştiren hava akışı ve Aston Martin mühendislerinin şanzıman kalibrasyonu sayesinde Rapide AMR inanılmaz çok daha güçlü hale gelmiş bulunuyor.

Bu arada üç farklı iç döşeme rengi seçeneği de müşterilerin beğenisine sunulacak.

2018’in son çeyreğinde satışa sunulacağı belirtilen modelin fiyatını merak ediyorsanız, sıkı durun! Toplamda sadece 210 adet satılması planlanan araca 240 bin dolar ücret biçilmiş durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version