ABD‘nin Teksas eyaletindeki Hennessey Performance şirketi, 2018 model Lincoln Navigator aracını tam bir performans canavarına dönüştürmeyi başardı! Çok ağır olduğu için hantal bir izlenim veren Lincoln Navigator, şimdilerde rakip performans SUV modellerinden Mercedes-Benz G-Class ve Range Rover SVR ile boy ölçüşebilecek kapasiteye ulaşmış durumda.

0’dan 100’e daha kısa sürede çıkıyor

Lincoln’ün en pahalı modeli olan 2018 Navigator’ün beygir gücü fabrika verilerine göre 450 hp. Ancak Hennessey mühendisleri Navigator’u 600 beygirlik güce çıkarmayı başardı. Üstelik araç 0’dan 100 km/s’ye yalnızca 4.7 saniyede çıkıyor. Bu da fabrika çıkışı modele kıyasla 0’dan 100’e çıkma süresinde 0.7 saniyelik bir performans iyileştirmesine işaret ediyor.

Performans şirketinin patronu ve kurucusu John Hennessey, “2018 Navigator dünya sınıfında lüks bir SUV modeli. Biz de bu aracın halihazırda var olan etkileyici gücünü ve performansını bir üst seviyeye taşımak istedik” dedi.

Kaputun altında neler var?

Mühendislerin aracın performansını iyileştirirken attıkları en önemli adımlardan biri, aracın daha iyi nefes almasını sağlama noktasında gerçekleştirilmiş. HPE600 çift turbolu motorun egzoz sistemi, paslanmaz çelikten imal edilen yeni performans modelleriyle değiştirilmiş.

Blow-off valfinin yanı sıra yeni intercooler da aracın hava sirkülasyonunu iyileştirmiş. Bilindiği üzere Hennessey’in geliştirdiği altı tekerlekli VelociRaptor modelinde de aynı parçalar kullanılıyor.

Brembo frenler dikkat çekiyor

22 inçlik dövmeli çelik jantlar, aracın yere yakın gitmesini sağlayan yeni kit, ön ve arka tekerlerde kullanılan Brembo marka frenler de cabası. Özellikle Brembo frenler oldukça mantıklı bir seçim, çünkü 3 ton ağırlığındaki 600 beygirlik bu canavarı durdurmak hiç de kolay değil!

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version