2021 Seat Tarraco, uzun süre önce tanıtıldığı zaman SUV sınıfı için marka adına amiral gemisi modeli olarak gösterilmişti. Markanın amiral gemisi olacak yeni seri, satış pazarlanan hemen her ülkeye gelecek deniyordu.

7 kişilik dev seri, sonunda ülkemizde de endamını gösterdi. Bir hayli geniş bir SUV olan modelin satışları başladı ve merak edilen Türkiye fiyatları da duyuruldu.

2021 Seat Tarraco Türkiye Fiyatı ve Paket Seçenekleri

7 kişilik olan araç iki paket seçeneğiyle ülkemizde boy gösteriyor. Bu seçeneklerden birisi FR seçeneği. Bir diğer model ise Xcellence seçeneği. İki seçenek için de kullanılan motor aynı motor. Motor kısmında çok bir değişime gitmeyen marka, 1.5 litre ECOTSI ACT motor ile geliyor.

Bu seçenekte 7 ileri bir DSG görüyoruz. Güç açısından bakacak olursak ise 150 beygir gibi standartları yakalayan ama son SUV modellerine göre güçlü bir değer bulunuyor. Bunun dışında 250 Nm tork görüyoruz ve tork güçlendirmesi için ekstra herhangi bir hibrit detay yok.

Aracın bu motorla beraber iki paket seçeneğinde de maksimum hızı 199 km olarak açıklandı. Bu sınırlandırılmış hız mı yoksa maksimum buna mı çıkılıyor belli değil.

Zaten 2021 Seat Tarraco modeli de bir performans serisi değil. Daha çok konfor odaklı bir aile arabası görüyoruz. Bunların dışında teknolojik açıdan da zengin bir seriden söz ediyoruz.

Sürücü kısmında 10.25 inçlik bir dijital gösterge sistemi, 8.25 inç multimedya ekranı, Apple CarPlay ve Android Auto desteği, 4 farklı sürüm modu, F1 vites gibi özellikler referans olarak geliyor.

Daha birçok opsiyon seçeneğinin de olduğu 2021 Seat Tarraco modelinin fiyatı ise birazcık yüksek. Zaten Seat son oluşan döviz kurundan sonra zamları açıklamıştı.

Bu model için de yüksek fiyatlar bekliyorduk. Beklediğimiz gibi oldu. Xcellence modeli için fiyat 490 bin TL olarak açıklandı. FR versiyon ise 515 bin TL ile satışa çıktı.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version