Hedef pazarının Japonya olduğu bilinen Toyota Sienta modeli için yeni bir güncelleme daha yapıldı. Uzun yıllardır üretimde olan aracın 7 kişilik koltuk düzenine sahip olan yeni versiyonu duyuruldu.

Aslında özünden çok uzaklaşmayan araç, bu sefer minik gövdesinin içerisinde çok daha büyük bir alan sunuyor. Daha yüksek tavan ile beraber hem sürücülere hem de yolculara daha ferah bir iç mekanın sunulduğunu söylemek lazım.

Toyota Sienta, Hibrit Motoruyla Dikkat Çekecek

Aracın tavan yüksekliğinin dışında genel tasarımın biraz daha sadeleştirildiğini de eklemek lazım. Daha yuvarlak hatlara sahip olan farlar ve yine geniş tampon alanıyla beraber Sienta, yine dikkat çekici duruyor.

4300 mm uzunluğunda olan aracın aks mesafesinin ise 2750 mm olduğunu eklemiş olalım. Dış tasarımda yapılan düzenlemeler bir yana, iç kısımda da belli başlı düzenlemeler söz konusu.

Tam orta kısımda yer alan multimedya ekranı 10.2 inçlik boyutu ile karşımıza çıkıyor. Konsol üzerinde konumlanan vites ve kontrol düğmelerinin tasarımında da değişiklikler var.

Arka kısımda ise 7 kişilik düzende rahat bir oturum sağlanması için, koltuklar arasındaki mesafenin uzatıldığı açıklandı. Marka 7 kişinin rahat bir şekilde araçta yolculuk yapabileceğini belirtmiş.

Yeni Toyota Sienta için teknik detaylar geçtiğimizde yeni nesil bir motor kullanıldığını görüyoruz. 1.5 litrelik Dynamic Force benzinli motorun yanında destekli elektrikli motorlar da var.

2 elektrikli motora kadar desteklenen hibrit seçenekleri, hem aracın daha az yakıt tüketmesini sağlıyor hem de daha performanslı olmasını sağlıyor.

Şanzıman kısmında ise 10 ileri Direct CVT adı verilen otomatik şanzıman sistemine yer verilmiş.

Tüm bu özellikleriyle beraber Japon pazarına özel olacak olan yeni Toyota Sienta, 1.950.000 Yen gibi bir fiyata sahip olacak. Aracın paketlerine göre tabii ki fiyatları değişiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version