Alman lüks otomobil markası BMW, yeni kasa BMW 5 Serisi’ni görücüye çıkardı. Yedinci nesil serinin Türkiye’de ne zaman satışa sunulacağı henüz bilinmezliğini korurken, ABD pazarı için Temmuz ayına işaret ediliyor.

Yeni nesil 5 Serisi modellerde teknolojinin tüm nimetlerinden cömertçe faydalanılmış. Bunun başında hayalet gösterge ekranında yer alan 3 boyutlu navigasyon özelliği geliyor.

Yoldaki otomobil, kamyon ve motosikletleri tanımlayıp ekranda gösteren sistem şerit takibini kendi başına sağlıyor. BMW Haritalar ise gerçek zamanlı trafik verilerini kullanarak kestirme yol önerilerinde bulunuyor.

Adaptif M Süspansiyon tüm arabalarda standart olarak sunulurken, Aktif Savrulma Dengeleyicisi ve Integral Aktif Direksiyon gibi özellikler ek ücret karşılığında satın alınabiliyor. 19 inç jantlar yine standart ancak 20 inç jantlar opsiyonel.

8 ileri otomatik şanzımanla geliyor

5 Serisi’ne dahil tüm arabalarda 8 ileri Steptronic otomatik şanzıman yerini almış durumda. Navigasyon sistemine bağlı olan bu şanzıman tamamen akıllı bir şekilde, en ideal vites geçiş aralığını yakalayabiliyor. Aktif Hız Sabitleme sisteminin radarıyla da uyumlu çalışması, gerçek yol ve trafik şartlarına göre yarı otonom sürüş deneyimi vaat ediyor.

Mesela takip ettiğiniz şeritte önünüzdeki arabaya yaklaştığınızda 5 Serisi arabalar otomatik olarak vites düşürebiliyor ve motor freniyle hızınızı yavaşlatıyor.

Fiyatı biraz tuzlu

2021 BMW 5 Serisi sedan modellerin fiyatı giriş seviyesi 530i için 54 bin 200 dolar olarak belirlenmiş. Serinin en üst modeli M550i xDrive ise 76 bin 800 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version