ABD’li otomobil üreticisi Dodge’nin Charger SRT Hellcat modeli zaten tam bir performans canavarı. Ancak 714 beygir gücündeki bu edan modeli, kurşun geçirmez zırhla donatılan gövdeye kavuştuğunda gerçekten çok daha muhteşem gözüküyor!

Her polis ekibinin sahip olmak isteyebileceği güzellikteki zırhlı Hellcat, ABD’li zırh ve modifikasyon şirketi Armormax tarafından geliştirildi. V8 motorlu Amerikan arabası tamamen kurşun geçirmez hale geldi. Üstelik araba kapı tutacakları üzerinden hırsızlara elektrik verebilme gibi ilginç hırsızlık önlemlerine de sahip.

El bombalarına karşı dayanıklı

Armormax‘ın Hellcat üzerinde yaptığı modifiye ve yükseltme işlemleri James Bond ve Batman‘ın arabalarına yapılanlarla hemen hemen aynı gibi. Kurşun geçirmez camlarla donatılan Hellcat’ın yolcu bölümünde de yarı saydam zırh kullanılmış. Araba uzun namlulu silahların açacağı ateşlere karşı dayanıklı hale gelmiş durumda. Öyle ki Armormax yöneticileri zırhlı arabanın el bombalarına karşı bile sağlam durabileceği iddiasında.

Her polisin hayalindeki araba

Kimyasal bir saldırı yaşanması ihtimaline karşı kabin içinde gaz maskeleri mevcut. Toplumsal olaylara müdahale esnasında dışarıya biber gazı ve sis bombası atabilmek için açılabilir hazneye ev sahipliği yapan araba, güçlendirilmiş ön ve arka tampon korumalarıyla hırçın bir görünüme kavuşmuş. Kovalamaca esnasında arkada kalan arabanın lastiklerini patlatabilmek için kullanılan çivileri yola bırakmaya yarayan bir düğme de sürücünün yanı başında mevcut.

İnterkom sistemine ev sahipliği yapan Hellcat’ın modifiyeli sürümü ABD polisi tarafından kullanılacak mı, henüz bilmiyoruz. Ancak başka ülkelere ihracatı da söz konusu olabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version