Geçtiğimiz sene Mercedes AMG‘nin G63 modelini tanıtmasından sadece birkaç ay sonra Brabus, 700 Widestar modelini görücüye çıkarmıştı. Stok G63 modelinde yer alan çift turbolu V8 motoru 577 beygirden 690 beygir gücüne çıkartmayı başaran Brabus aracın body kitini de bu güç artışına uyumlu şekilde tasarlayarak dikkatleri üzerine çekmişti.

23 inç jantlarıyla akıllara kazınan Brabus 700‘den sonra Alman modifiye firması şimdilerde 800 Widestar kartını öne sürdü. Bu aracın gücü ise tam 789 beygir!

Bu, SUV segmentindeki G kasanın en az Ferrari 812 Superfast ile ayın beygir gücüne sahip olduğunu gösteriyor. Keza 800 Widestar’ın Mercedes Benz’in en son S65 Final Edition‘da kullandığı çift turbolu V12 motorla aynı tork gücünü paylaştığını belirtmekte de yarar var.

100 bin kilometre ve 3 yıl garanti ile potansiyel alıcıların beğenisine sunulan araçta ECU tuning işlemi yapılmış. Daha büyük turboların kullanıldığı aracın çıkabileceği maksimum hız ise 240 km/s olarak belirtiliyor.

Tabii bu elektronik olarak sınırlandığı için bu şekilde, yoksa daha hızlı gideceği kesin. 800 Widestar‘ın 0’dan 100 km/s hıza çıkışı ise 4.1 saniye sürüyor, ki bu aracın Porsche Cayman GTS‘ten bile daha hızlı olduğu anlamına geliyor.

9 ileri otomatik vitesle sürücüsünü hiç yormayan modelin alüminyum F1 vitesleri de hemen direksiyonun arkasına konumlandırılmış.

Tıpkı 700 Widestar modelinde olduğu gibi Brabus bu son sanat eserinde de fiyat bilgisini kamuoyuyla paylaşmış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version