Fabrika çıkışlı stok araçları satın alıp performans odaklı özel modifikasyon işlemlerine tabi tutan ABD menşeli Hennesey Performance (HPE) şirketi, firma için tarihi bir dönüm noktasına ulaştıklarını açıkladı.

Bugüne dek toplamda 10 bin adet aracı modifiye ettiğini duyuran şirket, bu başarıyı özel sürüm Ford Mustang ile kutladı. 2018 Ford GT Heritage Edition modelinden esinlenerek geliştirilen 2019 Hennessey Heritage Edition Mustang modeli tanıtıldı.

3.3 saniyede 100 km/s!

Hennessey, stok Mustang 5.0L V8 motorunu lifte kaldırdıktan sonra işe supercharger montajıyla başladı. Bunun neticesinde araç 808 beygir güce ulaştı ve 4500 rpm’de 677 lb-ft tork üretmeyi başardı. Böylesi dehşet bir güç ve tork sayesinde aracın 0’dan 100 km/s’ye ulaşması sadece 3.3 saniye sürüyor. Canavarın ulaşabileceği en yüksek hız ise 321 km/s olarak belirtildi.

Rengiyle öne çıkıyor

Parlak kırmızı renkteki arabaya beyaz şeritler eşlik ediyor. Yan kapı çıtalarındaki beyaz çizgiler ise Boss 302‘den ödünç alınmış gibi duruyor. Modelin kapı üzerindeki numarası ise #1 olarak belirlenmiş. HPE ile alakalı bir diğer ilginç bilgiyse, firmanın bugüne dek yüzlerce araca toplamda 6.5 milyon beygir gücünde ekstra performans sağladığı yönünde.

3 yıl boyunca garantisi geçerli

Heritage Edition Mustang tamamen hazır, anahtar teslim bir araç. Mustang GT’nin baz sürümünde kullanılan, fabrika çıkışı 6 ileri manuel veya 10 ileri otomatik şanzıman seçenekleriyle satışa sunulan modellerin her biri 3 yıl boyunca 570 bin kilometre garantili.

Aracın başlangıç fiyatı ise 89,950 dolar olarak belirlenmiş.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version