İngiliz lüks otomobil üreticisi Aston Martin’in arabalarını yollarda görebilme ihtimalimiz, diğer markaların araçlarına kıyasla çok daha düşük. Ancak sadece bir adet üretilecek Aston Martin Victor söz konusu ise bu ihtimal sıfıra yakın. Kişiye özel araçlar üreten Q by Aston Martin tarafından geliştirilen Victor modeli, 1970 ve 80’li yılların ruhunu modern motorla başarıyla harmanlamış.

Arabanın dışı orijinal, geri dönüştürülmüş One-77 karbon fiber monokok gövdeden imal edilmiş. Tamamen karbon fiber kullanılması aracın hafifliğini pekiştirmiş. Bunun dışında tasarım öğeleri bize 70’li yılların V8 Vantage ve 24 saat süren Le Mans yarışında boy gösteren RHAM/1 modellerini anımsatıyor.

Victor’un tüm olayı bunlarla sınırlı değil elbette. Aston Martin’in deneyimli mühendisleri arabayı en son teknolojiyle donatmış durumdalar. Valkyrie arka stop lambaları, Petland Yeşili renk tonu Victor’un güzelliğini pekiştiren detaylar arasında yer alıyor. Aerodinamik olarak aracın maksimum seviyede iyileştirilmesi için bilgisayar ortamında simüle edildiğini de belirtelim.

Kaputun altında yer alan 7.3 litrelik V12 motor ise Cosworth tarafından revize edilmiş ve 836 beygir güç çıkışı elde edilmiş. 0’dan 100 km/s hıza kaç saniyede çıkabildiğine dair bir açıklama yok. Ancak tahminler bunun en fazla 3.5 saniye kadar süreceği yönünde. Çünkü ortada One-77 modelinden daha fazla beygir gücü söz konusu.

Son olarak İtalyan şanzıman üreticisi Graziono’nun imzasını taşıyan altı ileri düz vites ile üretilen gücün tekerleklere aktarıldığını belirtelim.

Share.

1 Yorum

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version