Ferrari halihazırda var olan süper arabalarını baz alarak kişiye özgü modeller geliştirmesiyle bilinen bir şirket. Bu alanda hayli köklü bir geçmişi var. İtalyan lüks spor otomobil markasının son işi ise 812 Superfast modeli üzerine geliştirilen Omologata isimli bu muhteşem araba oldu. Kaputun altında 6.5 litrelik V12 motor bulunan araba muhteşem bir güce ve göz alıcı güzellikte bir tasarıma sahip.

 

İşin ilginç tarafı haberde fotoğraflarını gördüğünüz Ferrari Omologata tek bir müşteri için geliştirilmiş. Yani seri üretime uyarlanması söz konusu değil. Alıcının kim olduğu açıklanmış değil, Ferrari bu hususta sadece “Zevk sahibi Avrupalı bir müşteri” demekle yetinmiş durumda.

Modelin yapımı ise sanılanın aksine hiç de kısa sürmemiş. Öyle ki sırf alüminyum gövdesini meydana getirmek tamamen el işçiliği gerektirdiği için iki yıl kadar sürmüş. Dahası, Omologata modeli Ferrari’nin 2009’da tanıtılan P450 Superfast Aperta modelinden sonra görücüye çıkan 10. önden motorlu V12 arabası olma özelliğine de sahip. Hatırlanacağı üzere 2009 model Aperta da Ferrari 599 baz alınarak geliştirilmişti ve film yapımcısı Edward Walson için özel olarak tasarlanmıştı.

Retro spor ve Amerikan muscle arabalarını andıran tasarım çizgilerine ev sahipliği yapan Ferrari Omologata’nın 6.5 litrelik V12 motoru 789 beygir güce sahip. Üretilen bu güç sadece arka tekerleklere 7 ileri çift kavramalı şanzıman aracılığıyla iletiliyor.

Gövdesi Rosso Magma isimli özel bir kırmızı renge boyanan aracın fiyatı ise gizemini hala daha koruyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version