Ara ara performans odaklı özelleştirilmiş serileri sunmasıyla tanıdığımız Abarth, bu sefer Fiat modelini ele aldı. Uzun süredir satışta olan ve günümüzde sadece tamamen elektrikli modelinin kaldığını bildiğimiz Fiat 500 modeli hedef alınmış durumda. Yeni araç Abarth F595 adıyla satışa sunulacak ve aracın özellikleri, tam bir performans aracı olduğunu da net olarak gösteriyor.

Peki söz konusu seride yer alan özellikler Fiat 500 modelini ne kadar farklı bir performansla karşımıza çıkarıyor? Gelin bu sorunun cevabı olacak o özelliklerden söz edelim.

Abarth F595 Özel Bir Motorla Geliyor

Zaten mini bir araç olan Fiat 500 modeline Abarth, öyle bir motor eklemiş ki aracın adeta şahlanmasını sağlamış. Araçta yer alan motor, 4 silindirli Formula 4 teknolojilerini içeren bir motor. 1.4 T-jet olarak geçen motor, 165 beygir güç değerine sahip.

Aracın 217 km hıza kadar çıkmasını sağlayan motorda tork değeri ise 230 Nm olarak açıklanmış. Tekrar belirtmek gerekiyor ki bu araç zaten mini bir araç serisi. Yani öyle çok büyük bir kasa değil. Böyle olunca 165 beygirlik bir motor fazlasıyla yeterli oluyor.

Performans serisiyle beraber tercih edilebilecek olan şanzıman seçenekleri ise hem otomatik hem de manuel seçenekleri. 5 ileri otomatik seçeneğiyle de alınabilen aracın, manuel vitesle biraz daha yüksek performans gösterdiğini söyleyebiliriz.

Performans serisi Abarth F595 modelinin fiyatı ise manuel vites için 20.305 £ olarak açıklandı. Eğer aracı manuel vites değil de otomatik vites olarak almak isterseniz o zaman da 24.305£ ödeme yapılması lazım gelecek.

Şimdilik Birleşik Krallık üzerinden satışa sunulan aracın tüm Avrupa’ya gelip gelmeyeceği ise açıklanmadı. Genelde bu tür özel seriler çok fazla yerde satılmıyor.   

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version