Fiat’ın günlük otomobil modellerini alıp birer performans canavarına dönüştüren modifikasyon şirketi Abarth, Fiat 500 modeli üzerine geliştirilen 595 modelini makyajlayarak 2019 yılı için hazırladığını duyurdu.

Tarzı önemli ölçüde yenilenen, yeni bir süspansiyon sistemine ve çok daha güçlü bir motora kavuşan Fiat 500‘ü artık Abarth 595 olarak adlandırabilmek mümkün. Aracın 2019 modelinde farklı renk seçenekleri ve yenilikçi sürüş teknolojileri yerini almış durumda.

Farklı kasa tiplerinde satın alınabiliyor

Hatchback veya convertible (üstü açılabilir) olarak sipariş edilebilen standart 595 modelinde 1.4 litrelik turboşarjlı “T-Jet” motoru yer alıyor. 143 beygirlik bu motora 5 ileri manuel şanzıman eşlik ederken, araç 0’dan 100 km/s’ye 8 saniyenin altında çıkabiliyor. “Standart” 595 için bu iyi bir rakam.

16 inçlik çelik jantlar, sportif ön ve arka tampon, devasa büyüklükteki hava kanalları ve 5 inçlik dokunmatik araç içi ekran da Abarth 595’te göze çarpan özellikler arasında yer alıyor.

Herkese hitap eden paketler var

Bir üst paket olan 595 Trofeo‘da ise hem ekipman, hem de güç tarafında önemli iyileştirmeler var. Kaputun altındaki 1.4 litrelik motor 158 beygir güç üretirken, 0’dan 100 km/s’ye yarım saniye kadar daha erken çıkabiliyor. Record Monza egzoz sistemi sayesinde aracın çok daha tahrik edici bir sese kavuştuğunu da not düşelim. Üstelik bu paketteki araç içi eğlence sistemi Apple CarPlay ve Android Auto desteğine de sahip.

178 beygirlik motorun yer aldığı 595 Competizione paketi ise en tepede yer alıyor. 100 km/s’ye 6.7 saniyede çıkabilen araçta Sabelt marka koltuklar, Brembo marka 4 disk fren ve Koni şok emiciler mevcut.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version