Daha çok spor otomobil modelleri üzerine gerçekleştirdiği modifikasyon çalışmalarıyla bilinen ABT Sportsline şirketi, şimdilerde Audi’nin yeni RS3 sedan modeli için özel bir performans paketi geliştirdi.

Hem güç, hem de kozmetik anlamda iyileştirmelerin yapıldığı Audi RS3’ün kaputunun altında yatan 2.5 litrelik turboşarjlı orijinal motor 400 beygir güç üretebiliyordu. Ancak ABT’de çalışan ekip 400 beygir gücün ancak amatörü eğlendireceği kanaatinde.

ABT tarafından geliştirilen özel Audi RS3 an itibariyle 500 beygir ve 420 lb-ft güç üretebiliyor. Bu kesinlikle ciddi bir rakam.

Peki ABT bunu nasıl başarıyor dersiniz? Tabii ki şirket bünyesinde geliştirilen ABT Motor Kontrol Ünitesi (AEC) isimli yazılım sayesinde. Bu noktada tüm süreç yazılımla da sınırlı değil elbette. RS3 modifiye edilirken çeşitli performans bileşenlerinden de yardım alınmış.

0’dan 100’e 3.7 saniyede!

Bahsi geçen performans bileşenleri arasında ABT marka intercooler ve yine ABT etiketini taşıyan paslanmaz çelikten imal edilen özel egzoz sistemi yer alıyor. ABT Power R paketinde bir araya getirilen tüm bu donanımlar sayesinde Audi RS3 sedan modelinin 0’dan 100 km/s hıza çıkışı sadece 3.7 saniyeye indirilmiş. Keza maksimum hız değeri ise 300 km/s’ye kadar çıkmış bulunuyor.

Süspansiyon sistemi de mevcut

ABT’nin RS3‘e yaptığı bir diğer önemli dokunuş da süspansiyon tarafında. Özel geliştirilen performans süspansiyonları ve anti-roll barları ile yol tutuşu geliştirilen araçta 19 ve 20 inçlik jantlar kullanılabiliyor. İç döşemedeki karbon fiber dokunuşlar ise çok şık olmuş.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version