Audi’nin model gamında yer alan en heyecan verici araçlardan birisi RS Q3 SUV. Tıpkı AMG ve Alpina gibi Almanya merkezli bir diğer modifiye şirketi olan ABT Sportsline, zaten stok hali bile çok güzel olan bu SUV’un modifiye edilmiş versiyonunu gün yüzüne çıkardı.

Tasarım ve güç anlamında önemli iyileştirmelerin yapıldığı RS Q3 modelinde 5 silindirli turbo motor tercih edilmiş. Normalde fabrika çıkışı RS Q3 400 beygir ve 480 Nm tork değerine sahipti. Fakat ABT Sportsline araç üzerindeki çalışmalarını bitirdikten sonra bu değerler 440 beygir ve 520 Nm tork olarak güncellenmiş. Üstelik yaşanan performans artışı bununla da sınırlı değil. 0’dan 100 km/s hıza artık 4.3 saniyede çıkabilen RS Q3, en fazla 285 km/s hız yapabilir hale gelmiş.

Tasarımıyla stok modellerden ayrışıyor

Geliştirilen performansın yanı sıra ABT, RS Q3 sahiplerinin stok modellerden ayrılmasını sağlayacak tasarımsal iyileştirmeleri de hayata geçirmiş durumda.

Öyle ki ABT, aracı çalıştırmak için kullanılan start – stop düğmesi için kaplama bile tasarlamış. Audi’nin çok sevilen performans SUV’u için özel olarak ABT DR, ER-C, FR ve GR isimli dört tane 20 inçlik yeni çelik jant tasarlanmış.

Bunlardan ABT DR seçeneği 21 inç olarak da kullanılabiliyor. Haberde fotoğrafı gözüken araçta kullanılan jant ise FR versiyonu. Üstelik stok Audi jantlarına kıyasla ABT’nin ürettiği bu jantlar daha hafif.

Fiyatı henüz bilinmiyor

Şuan için ilginç bir şekilde ABT Sportsline, RS Q3 SUV için modifiye kiti için fiyat bilgisi paylaşmış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version