İtalyan lüks otomobil üreticisi Alfa Romeo, üst düzey donanımlı yeni SUV modeli Stelvio Quadrifoglio’yu Çin’de düzenlenen otomobil fuarı kapsamında tanıttı. Tstün performansıyla öne çıkan SUV, Quadrifoglio logosunu taşıyan ve SUV pazarında boy gösteren ilk araç olma özelliğine sahip. Ayrıca Alfa Romeo, bu araçla SUV segmenti genelinde Nürburgring pistini en hızlı tamamlamayı da başarmıştı.

Motoru Ferrari ile birlikte geliştirildi

Dünyaca ünlü pistte bir tur atma süresi 7 dakika ve 51.7 saniye olarak kayıtlara geçilmiş. Stelvio Quadrifoglio, kaputun hemen altında yer alan 2.9L Bi-turbo V6 motorun ürettiği 510 beygir güç ve 600Nm tork sayesinde pistin tozunu atmıştı. Ayrıca aracın motorunun Ferrari ile ortaklaşa geliştirildiğini de belirtmiş olalım.

Arabanın gücü ise tekerleklere 8 ileri otomatik şanzıman aracılığıyla aktarılıyor. “Yarış” isimli sürüş moduna alındığı zaman vites geçişlerini 150 milisaniye içinde gerçekleştirebilen özel kalibrasyonu sayesinde SUV’un çok atik olduğunu söyleyebilmek mümkün. Ayrıca F1 vites değiştirme kulakçıkları da direksiyonun arkasındaki yerini almış vaziyette.

Alfa Romeo’nun iddiasına göre SUV, 100 km/s’ye yalnızca 3.8 saniyede çıkabiliyor. En yüksek hız ise 283 km/s olarak belirtilmiş. Bu kadar üstün performanslı olduğu için yakıt tasarrufu noktasında pek bir şey beklemiyorsanız, yanılabilirsiniz. Nitekim silindir kapatma özelliği ve yazılımsal olarak geliştirilen “Üstün verimlilik” modu araçta mevcut.

Dört çeker olan arabada Alfa Aktif Süspansiyon standart olarak sunuluyor. Brembo karbon seramik diskler ise opsiyonel.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version