İtalyan spor otomobil markası Alfa Romeo ilk elektrikli modelini 2020 yılından önce görücüye çıkarmayı planlamıyordu, ancak görünüşe göre bu planlar biraz daha erkene çekilmiş durumda. Bir diğer İtalyan modifiyecisi ve yarış arabası üreticisi Romeo Ferraris (Alfa Romeo veya Ferrari ile resmî bir bağı yok) yasal olarak sadece pistte kullanılabilecek sedan formundaki yeni yarış arabasının önümüzdeki aylarda üretim bandından ineceğini duyurdu.

Paylaşılan render görüntülerine göre yere çok yakın giden, geniş ve kanatlı Giulia ETCR modeli pistin tozunu atmaya hazır gibi. Şaşırtıcı bir şekilde normal sedan formundaki stok Giulia ile çok benzer çizgi ve hatları paylaşan ETCR versiyonu, kaputun altında tam bir canavar taşıyor.

Evet, her ne kadar görünüm olarak stok versiyonu andırıyor olsa da araçta kullanılan motor Romeo Ferraris ve onun iş ortağı Hexathron Racing System isimli şirket tarafından sıfırdan geliştirilmiş. Bu yönüyle ETCR versiyonu ile stok sürümün kesin bir şekilde ayrıştığını söyleyebilmek mümkün.

Teknik detayları henüz paylaşılmadı

Her ne kadar modifikasyon sürecini yürüten Romeo Ferraris şirketi teknik detayları paylaşmış olmasa da aracın ETCR düzenlemelerine uygun üretildiğini hesaba katarsak, kaputun altında ne yattığını tahmin edebiliriz. Buna göre her arabada anı motor, tek vitesli şanzıman, inverter ve 65 kw’lık lityum iyon batarya yer alıyor. Güç ünitesinin sürekli olarak 400 beygir ürettiği ve en fazla 670 beygir güce çıkabileceği de bildiklerimiz arasında.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version