Alman modifiye şirketi Alpina, AMG’nin Mercedes’e yaptığı işlemleri BMW modellerine yapmasıyla biliniyor. Firma şimdilerde ilk SUV modeli 2021 BMW Alpina XB7 modelini görücüye çıkardı. Tahmin edebileceğiniz üzere bu araç baştan aşağıya yenilenmiş X7’nin modifiye edilmiş hali. Alpina’nın üstün tasarım ve mühendislik anlayışını yansıtan SUV, fahiş fiyatına rağmen müthiş performans vaat ediyor.

Aslına bakılırsa yeni BMW X7’e pek yabancı sayılmayız. COVID-19 salgını henüz baş göstermeden piyasaya çıkan X7 XDrive50i modelinde performans ve konforu dengeleyen 4.4 litrelik V8 motor kullanılıyordu. Ancak Alpina XB7 kesinlikle eşine rastlamadığımız bir canavar.

‘Benim’ diyen SUV’ları geride bırakıyor

4.4 litrelik biturbo V8 motoru modifiye ederek işe başlayan Alpina, toplamda 612 beygir güç değerine ulaşmayı başarmış. Alpina B7 lüks sedan modeliyle aynı değe bu. Bu kadar yüksek güç sayesinde Alpina XB7 0’dan 100 km/s hıza ağır gövdesine rağmen 4.0 saniyede çıkabiliyor.

21 inç jant ve performans lastiklerinin kullanıldığı araba o kadar güçlü ki, piyasanın en iyilerinden Mercedes-AMG GLS63 S ve BMW’nin meşhur X5M modellerini dahi geride bırakabilir.

Şanzıman yine ZF’den tedarik edilmiş

ZF 8 ileri spor otomatik şanzımanın kullanıldığı araba, Alpina’nın Switch-Tronic adını verdiği özel bir sistemden de güç alıyor. Motor gücünün tamamı ise xDrive özelliği sayesinde sürekli olarak dört tekerleğe aktarılıyor.

Standart air süspansiyona ev sahipliği yapan 2021 BMW Alpina XB7, ABD’de 141 bin 300 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. İlk teslimatların ise Eylül 2020’de başlayacağı öğrenildi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version