Infiniti Q30'un İstanbul'da düzenlenen basın lansmanında konuşan Infiniti Marka Müdürü Kağan Gülerce, Avrupa'da üretilen ilk Infiniti modeli olan Q30'un 6 yıllık bir Ar-Ge çalışması sonucunda ve 250 milyon sterlinlik bir yatırımla hayata geçtiği bilgisini paylaştı. 

'Türkiye'de 2015'te satışa sunduğumuz Sport Sedan Q50 modeli ile yakaladığımız ivmelenmeyi dünyanın en hızlı büyüyen segmentinde yer alan ve crossover'ların tüm gerekliliklerini karşılayan Q30 ile çok daha ileri bir noktaya taşımayı hedefliyoruz" diyen Gülerce, sözlerine şu şekilde devam etti: 
 

"Infiniti müşterileri hayatta rafine zevkleri olan kişiler. 2010 yılında FX ile başlayan, günümüzde QX70 ile devam eden Premium SUV seçeneklerimizi Q30 ile ikiye çıkartıyoruz. 

Q30 sayesinde, Infiniti ile daha önce tanışmamış olan yeni müşteriler kazanarak markamızın hedef kitlesini genişletmeyi hedefliyoruz.
 
Yeni nesil müşteriler için yeni Premium bir ürün sunuyoruz. Q30 modelimiz için lansmandan 6 ay önce sipariş almaya başladık. Bu, markamız adına gurur verici bir gelişme."
 

Renault-Nissan ile Mercedes ortaklığının en ilgi çekici meyvelerinden biri olan Q30, Infiniti'nin ülkemizde en fazla satacağı model olacaktır. 2016'da 150 adetlik Q30 satışı hedeflenirken, 2017 yılında ise 500 adetlik bir satış ön görülüyor. 

Infiniti Q30, Mercedes GLA altyapısı üzerinde yükseliyor ve lüks kompakt tanımına yeni bir bakış açısı getirme potansiyeline sahip.
 
Farklı tasarımı, sunduğu donanımlar, kendini başka markalarda kanıtlamış başarılı motorları ve 2015 yılında Euro NCAP testlerine katılan araçlar arasında kendi segmentinin en güvenlisi seçilmiş olması Q30'u oldukça iddialı bir kompakt crossover haline getiriyor.

Kaynak: Evo
Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version