Geçtiğimiz yıl Android Auto kullanıcıları, araç içi eğlence sistemine ait ekranlara yansıyan yazılımda pikselleşme ve görüntü kalitesinde bozulma yaşandığını raporlamıştı. Google’a gönderilen şikayetler sonucu bu sorunun JPEG görsel dosyalarının aşırı derecede sıkıştırılmasından kaynaklandığı ortaya çıkmıştı.

Yüzlerce kullanıcı aynı hatayı raporlamış olmasına rağmen Google aylarca bu açığı gidermek için harekete geçmedi. Neyse ki ABD’li teknoloji devi şimdilerde harekete geçti ve Haziran ayında bahsi geçen hatanın giderilmesi için resmî bir yamanın yayına alınacağını duyurdu. 

Sorunun kaynağı ancak fark edildi

Kullanıcılar pikselleşen ve çözünürlüğü iyiden iyiye kaybolan görüntüleri bazen kalıcı, bazen de geçici olarak görüyorlardı. Çoğu kullanıcının ortak şikayeti ise başlangıçta normal gözüken Android Auto’nun arayüzünün ilerleyen birkaç dakika içerisinde piksel piksel olmaya başlaması yönündeydi.

Örneğin aşağıdaki fotoğraf Android Auto kullanıcısı Dharmin Doshi‘ye ait. Google Ürünleri Forumları’na gönderilen fotoğrafın açıklamasında pikselleşme sorununun Aralık ayında dağıtılan güncellemeden sonra baş gösterdiği belirtilmiş.

Android Auto ekibinden açıklama geldi

Neyse ki Android Auto’nun geliştirici ekibinden Lawrence, Google Ürün Forumları’ndaki ilgili konu başlığına açıklama yaparak yazılıma yeni bir güncelleme çıkaracaklarının müjdesini verdi. Ancak yazılım güncellemesini geliştirirken yaşanan ufak bir aksaklık yüzünden yeni sürümün Haziran’dan önce çıkış yapamayacağı da belirtildi.

Google Play Hizmetleri altyapısında gerçekleştirilecek olan yeni güncellemenin ardından Haziran ayının sonuna kadar Android Auto’da yaşanan bu sorun giderilmiş olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version