2019 model BMW X5 üstün teknolojik donanımıyla rakiplerine zor anlar yaşatmak için üretim bandından inmeye hazırlanıyor. Dördüncü nesil lüks SUV modeli tamamen yenilendi. Artık daha uzun, daha geniş ve eski X5’e kıyasla daha alçak olan model güç ünitesiyle de dikkat çekiyor.

BMW Laserlights farlarının opsiyonel olarak sunulduğu modelde adaptif LED aydınlatmaları standart.

Kaputun altında ise iki farklı güç ünitesi yer alıyor. En güçlü olan X5 xDrive50i‘de yeni turboşarjlı 456 beygir güç üretebilen 4.4 litrelik V8 motor yer alıyor. 0’dan 100 km/s’ye sadece 4.6 saniyede çıkabilen aracın küçük kardeşi ise 3.0 litrelik turboşarjlı, 6 silindirli ve 335 beygir güce sahip olan X5 xDr40i. Bu model de 0’dan 100 km/s’ye 5.3 saniyede çıkarken 8 ileri Steptronic şanzımanla müşterilerin karşısına çıkıyor.

Sürüş asistanı yazılımlarıyla öne çıkıyor

BMW Personal CoPilot adı verilen yeni teknoloji, X5’in standart kör nokta tespit ve şerit takip sistemlerine ek olarak sürücüler tarafından satın alınabilecek. Aracın ön ve arka kısmı için çarpışma uyarısı, yaya ve bisikletli uyarı sistemi, hız sınırı bilgilendirmesi gibi özellikler ise cabası.

Kasım ayında satışa çıkacak

BMW cephesinden yapılan açıklamada 2019 model X5’in bu yıl Kasım ayında müşterilerin beğenisine sunulacağı belirtildi. Fiyat listesi ise bu tarihe doğru netleşecek.

Paralel bir şekilde park etmek isteyen sürücülere yardımcı olması için geliştirilen Parking Assistant Plus sistemi opsiyonel olarak sunulacak. Back-up Assistant yazılımı da X5’lerini geri geri yanaştıran sürücülere kolaylık sağlayacak. Yine opsiyonel olarak sunulan Remote 3D View ile 360 derecelik bakış açısıyla aracı kuş bakışı görüntüleyebilmek ve bu görüntüyü akıllı telefonlara yansıtabilmek mümkün olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version