İngiliz lüks otomobil markası Aston Martin, sınırlı sayıda üretileceği açıklanan V12 Speedster modelini resmen tanıttı. Sadece iki koltuğu bulunan bu üstü açık arabanın tasarımı hayli dikkat çekici. Bugüne dek geliştirdikleri özel modellerle yakından tanıdığımız ‘Aston Martin by Q’ ekibi tarafından ortaya çıkarılan araç tasarlanırken yarışçılık tarihi ve uçaklardan ilham alınmış.

Haberde gördüğünüz fotoğrafları dikkatlice incelediğinizde aracın birçok noktasında McDonnell Douglas tarafından geliştirilen F/A-18 Hornet uçağına ait tasarım detaylarına rastlamanız mümkün.

Aston Martin’in açıklamasına göre araba bundan 12 ay kadar önce tasarlanmış, ancak arada geçen süre zarfında tasarımı seri üretime uyarlamak için çalışmışlar. Ortaya çıkan V12 Speedster modeli ise şimdilerde üreticisi tarafından “Yaşayan bir şov arabası” şeklinde niteleniyor.

DBS Superleggera ve Vantage modellerinde de kullanılan alüminyum mimari platform üzerine yükselen aracın ön ve arka süspansiyonları birbirinden bağımsız. Sport, Sport+ ve Track olmak üzere 3 adet farklı sürüş modundan herhangi birini tercih edebilecek olan sürücüleri çok keyifli bir deneyim bekliyor gibi gözüküyor.

21 inç dövmeli ve alaşımlı jantların yanı sıra karbon seramik fren kaliperlerini kullanan arabanın şasisinin neredeyse tamamı karbon fiberden imal edilmiş. Dikkat ettiyseniz arabanın tavanı ve rüzgarı engellemesi için ön camı bile yok. Bu yönüyle V12 Speedster adeta 1959’daki Le Mans yarışını kazanan DBR1’i anımsatıyor.

2021’in ilk çeyreğinde satışa çıkacak olan arabanın fiyatı 765 bin Sterlin’den başlıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version