Serüveni, 2015 yılında başlayan geçen yıl da Galler’deki fiziki testlerle sonlanan Aston Martin DBX tanıtıldı.

Aston Martin’in ilk SUV’si olarak tanımlanan DBX  markanın daha önce keşfedilmemiş bir segmentteki olağanüstü performans, stil ve kullanılabilirlik açısından arayışları yeni dönemlere işaret ediyor.

Aston Martin’in St Athan, Galler’deki tesislerinde hayata geçirilen DBX, sektörde pek rastlanmayan, özel bir SUV. İngiliz tasarım ve mühendisliğinin sınırlarını zorlayan bir ürün.

2245 kilo ağırlığa sahip olan DBX, 0-100 km/s hıza 4.5 saniye gibi kısa bir sürede ulaşabiliyor. Maksimum hızı 291 km/s olarak belirlenen Aston Martin’in spor otomobillerinde kullanılan alüminyom gövde, hem çok hafif hemde çok sert. Bu sayede DBX, şehirde ve off-road da ciddi anlamda güçlü bir otomobil.

4.0 litrelik çift turbo V8 motor kullanan DBX, bazı düzenlemeler ardından 550 beygir gücü vede 700 Nm tork çıkışı alabiliyor. Motor sesinin de çok iyi olduğu bu lüks SUV, egzoz sistemi ve silindir kapatma özelliği ile dikkatleri üzerinde topladı.

Aston Martin, 48V’lik savrulma önleyici sisteme ve üçlü adaptif süspansiyon, elektrik kontrollü adaptif amortisörlerle geliyor. Ayrıca DBX’in yüksekliği 145 mm arttırılıp 50 mm azaltılabiliyor.

Aston Martin DBX, 9-ileri otomatik şanzıman ve 4 teker çekiş gücünüde kullanıcılara sunuyor. Araçta, elektronik kontrol edilen sürüş destek sistemide yer alıyor. Gücünü 9-ileri şanzıman ile tüm tekerleklere aktaran araç aktif diferansiyel kontrolüne ve elektrikli limitli kaydırmalı arka diferansiyele sahip.

DBX, tam boyutlu 5 koltuk kapasitesi ile kullanıcılarla buluşuyor. Bagaj kapasitesi de çok geniş 623 litre gibi ciddi anlamda geniş bir bagajla geliyor. Ön kısımda 10.25 inçlik bilgi eğlence sistemi mevcut. Ekrana 12.3 inç büyüklüğündeki dijital gösterge paneli eşlik ederken Apple CarPlay sistemi ve 360 derecelik kamera da standart donanımlar arasında.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version