Audi, otonom sürüşe Audi A8 ile giriş yapmaya hazırlanıyor. Otomobil dünyasının mercek altına aldığı model, devrim olarak nitelendiriliyor.

Yenilikçi Dördüncü Nesil Audi A8!

Audi A8 yenilikleriyle otonom sürüşü için geliştirildi. Konsepti tasarım kategorisine giren yeni model, dokunmatik kontrol dahil birçok yeni donanımı beraberinde getiriyor. Yenilikçi anlayışıyla dikkatleri çeken model önümüzdeki yılın ilk üç ayı içerisinde Türkiye pazarında satışa sunulacak.

Audi A8 yapay zeka pilotu yolcularına tam bir güvenlik vaat ediyor. Bu kapsamda pilot yol şeritlerinin bariyerli bölümlerinde araç kontrolünü üzerine alıyor. Oto yol ile ana yollarda 60 kilometrenin altında bir hızla ilerliyor. Aracın tüm kontrolünü elinde bulunduran yapay zeka pilotu, kalkıştan hızlanmaya, dönüşlerden frene kadar her durumda devrede kalıyor. Bunların yanında sıkışık trafik pilotu, sürücüye direksiyon özgürlüğü kazandırıyor. Bu durumlarda sürücü farklı bir şeyle ilgilenebilme avantajı kazanıyor. Mesela telefonundan mesaj yazabiliyor veya video izleyebiliyor.
Sistem belirli bir sınıra geldiğinde önce sürücüyü uyarıyor, ardından araç kontrolünü sürücüye bırakıyor. Yapay zeka ile geliştirilen pilot, kontrolün kendinde olduğu sürece zFAS ve sensörlerden hafızaya aktarılan kayıtları tek merkezde değerlendiriyor. Araç etrafındaki alanı devamlı olarak mercek altında bulunduruyor. Audi A8 bu özellikleri üzerinde taşırken, otomobil devi radar sensörlerini modellerinde kullanan ilk firma olarak dikkat çekiyor. Bunun yanında ön kamere ile ultrason sensörleri de Audi ile sektöre giriş yapanlar arasında yer alıyor. Lazer tarayıcı da bu detaylar arasında bulunuyor.

Audi A8’de yapay zeka uzaktan park pilotu devreye alınanlardan. Otopark pilotu da Audi A8 için otomatik hareket kabiliyeti kazandıran özelliklerden. Park etmeyi sevmeyen, aracını park etmekte zorlananlar için muhteşem bir özellik olarak olan bu detayları yaşamak için sürücünün araç içerisinde olma zorunluluğu bile bulunmuyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version