ÖTV değişikliği, fiyatları düşürecek olan kampanyalar derken ikinci el satışlarının da hareketlenmesi bekleniyordu. Ağustos ayında beklenen hareketlilik yaşanmadı ama sektörde hala umutlar yüksek. Bir yandan satışlar yükselecek mi düşecek mi ya da fiyat durumları ne olacak konuşurken, bir yandan da Ağustos ayında ikinci elde en çok satılan araçları açıklandı.

Araçların açıklanması, şu an için sektörde en çok hangi araçlara ilgi gösterildiğini de gözler önüne seriyor. Indicata tarafından paylaşılan verilere göre en çok satan araca ve ne kadar satıldığına bakalım.

İkinci Elde En Çok Satılan Araç Passat Oldu

Verilere göre baktığımız zaman, geçen ay 140 bin 608 adet araç satışının gerçekleştirildiği görüldü. Tabii ki bu araçların içerisinde hafif ticari araçların da yer aldığını belirtelim. Bakıldığı zaman bu satış sayılarıyla beraber geçen seneye göre bir düşüş yaşandığı görülüyor.

Ağustos ayının en çok satılan aracına gelince, bu modelin de Volkswagen Passat olduğu duyuruldu. 6 bin 144 adet ikinci el Passat modelinin satıldığı açıklandı. Liderlik Passat modelinin oldu ama devamında Renault ikinci sırayı alıyor.

Renault Clio modelinin ise 5 bin 11 adet satıldığı açıklandı. Hemen devamında yine Renault yer alıyor. 3.sırada yer alan araçta Renault Megane oldu. 4 bin 575 adet satışı yapılan aracın da yine en çok satanlar arasında olduğunu görüyoruz.

4.sırada yer alan model ise Ford Focus olmuş. Burada Ford Focus modelinin satış adedi ise 4 bin 65 olarak belirlendi. Listenin 5.sırada yer alan aracının ise 3 bin 679 adet ile Opel Astra olduğunu ekleyelim.

Son olarak hafif ticari araç sınıfında en çok satan modelden söz edeceğiz. Hafif ticari sınıfında ise en çok satan araç Fiat Doblo modeli oldu. Bu modelde de 2.888 adet satış yapıldığı söylendi.

İkinci elde en çok satılan araçlar ve satış miktarları bu şekilde. Bir sonraki ayda neler olacağını göreceğiz.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version